Mergeți și depuneți acordul de mediere la judecătorie și veți achita doar o taxă de timbru de 20 de lei.Se va lua act de acord în cel mai scurt timp.
Conform art 64 din Legea nr.192/2006, acordul de mediere se depune la instanta competenta sa pronunte divortul.
(1) Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre privitoare la:
a) continuarea casatoriei;
b) partajul de bunuri comune;
c) exercitiul drepturilor parintesti;
d) stabilirea domiciliului copiilor;
e) contribuţia parintilor la intretinerea copiilor;
f) orice alte neintelegeri care apar în raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(11) Acordurile de mediere incheiate de parti, în cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient.
(2) Intelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
@manuelle, ca sa raspund strict intrebarii dumneavoastra, nu exista o astfel de posibilitate. Notarul nu poate "autentifica acordul de mediere a unui divort fara copii si fara bunuri comune". Notarul desface casatoria conform procedurii notariale specifice, ceea ce presupune plata onorariului aferent, precum si obligatia de a acorda termenul de 30 de zile prevazut de lege.
Tineti cont de recomandarile facute mai sus de colegele mele sau mergeti direct la notar, daca nu exista conflict intre soti si acestia sunt de acord cu divortul.
Sau, in conditiile precizate de dumneavoastra, cel mai avantajos financiar este sa divortati la starea civila, prin procedura administrativa. Vi se va acorda insa si acolo termenul de gandire.
Comform legii 192/2006,Alin. (1) al art. 58 a fost modificat de pct. 27 al art. I din LEGEA nr. 370 din 26 noiembrie 2009, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 831 din 3 decembrie 2009.
(1) Înţelegerea părţilor nu trebuie să cuprindă prevederi care aduc atingere legii şi ordinii publice, dispoziţiile art. 2 fiind aplicabile.
(2) Înţelegerea părţilor poate fi afectată, în condiţiile legii, de termene şi condiţii.
În cazul în care conflictul mediat vizează transferul dreptului de proprietate privind bunurile imobile, precum şi al altor drepturi reale, partaje şi cauze succesorale, sub sancţiunea nulităţii absolute, acordul de mediere redactat de către mediator va fi prezentat notarului public sau instanţei de judecată, pentru ca acestea, având la bază acordul de mediere, să verifice condiţiile de fond şi de formă prin procedurile prevăzute de lege şi să emită un act autentic sau o hotărâre judecătorească, după caz, cu respectarea procedurilor legale. Acordurile de mediere vor fi verificate cu privire la îndeplinirea condiţiilor de fond şi de formă, notarul public sau instanţa de judecată, după caz, putându-le aduce modificările şi completările corespunzătoare cu acordul părţilor.
Deci acordul se depune in Camera de Consiliu unde vor fi invitate partile pentru a declara inca o data daca-si mentin acordul asa cum a fost el depus , se plateste timbre de 20lei si in cca o luna vi se transmite sentinta judecatoreasca
Divortul fara copii si bunuri se poate realiza si la starea civila.