Daca eu mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si mi-a fost aprobata la zi, dupa 2 luni jumatate de lucru, mai este nevoie la noul loc de munca de dovada incheierii contractului de munca de la vechiul loc de munca? Ce presupune aceasta dovada? Multumesc.
Decizia de incetare a c.i.m. face dovada incetarii c.i.m. .
Solicitati in scris fostului angajator , conform art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, sa va elibereze o copie certificată de pe decizia de incetare a c.i.m.
Societatea la care ai lucrat, trebuie sa-ti elibereze o adeverinta din care sa rezulte durata executarii contractului individual de munca, privind incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea acestuia. Totodata va trebui sa-ti elibereze si dovada inregistrarii/incetarii CIM in REVISAL , semnata si stampilata. De adeverinta vei avea nevoie la angajare in alt loc de munca pentru stabilirea vechimii in munca, chiar daca ai 2 luni. Nu toate societatile solicita adeverinta. Oricum pentru viitor vei avea nevoie de Contractul individual de munca in original, de adeverinta si de raportul din revisal. Aestea vor face dovada vechimii in munca.
Daca societatea nu le-a elberat va trebui sa le soliciti .
Ok, si acest lucru terbui neaparat sa-l fac eu personal? Sau pot vorbi sa mi-o ia cei care ii cunosc si mai si inca lucreaza acolo, eventual sa transmit cererea prin ei?
Cererea o poate depune orice alta persoana, in numele dvs, insa ridicarea o veti face dvs personal sau puteti solicita sa va fie comunicat pe adresa de acasa.
Perioada de preaviz
Raluci11
Buna, am o intrebare daca ma puteti lamuri. Eu am incheiat un contract de 4 ore dar practic lucrez 8 ore fiind platita ptr 8 ore. Acum mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)