avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada incheierii contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada incheierii contractului de munca

Buna ziua,

Daca eu mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si mi-a fost aprobata la zi, dupa 2 luni jumatate de lucru, mai este nevoie la noul loc de munca de dovada incheierii contractului de munca de la vechiul loc de munca? Ce presupune aceasta dovada? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dorianela , utilizator 14:57, 1 Iulie 2014
Decizia de incetare a c.i.m. face dovada incetarii c.i.m. .

Solicitati in scris fostului angajator , conform art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, sa va elibereze o copie certificată de pe decizia de incetare a c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Societatea la care ai lucrat, trebuie sa-ti elibereze o adeverinta din care sa rezulte durata executarii contractului individual de munca, privind incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea acestuia. Totodata va trebui sa-ti elibereze si dovada inregistrarii/incetarii CIM in REVISAL , semnata si stampilata. De adeverinta vei avea nevoie la angajare in alt loc de munca pentru stabilirea vechimii in munca, chiar daca ai 2 luni. Nu toate societatile solicita adeverinta. Oricum pentru viitor vei avea nevoie de Contractul individual de munca in original, de adeverinta si de raportul din revisal. Aestea vor face dovada vechimii in munca.
Daca societatea nu le-a elberat va trebui sa le soliciti .

Mult succes .
Raportul din revisal nu face dovada vechimii in munca.
Ok, si acest lucru terbui neaparat sa-l fac eu personal? Sau pot vorbi sa mi-o ia cei care ii cunosc si mai si inca lucreaza acolo, eventual sa transmit cererea prin ei?
Cererea o poate depune orice alta persoana, in numele dvs, insa ridicarea o veti face dvs personal sau puteti solicita sa va fie comunicat pe adresa de acasa.

Alte discuții în legătură

Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? aly_yoana aly_yoana Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? Va rog sa detaliati. (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz Raluci11 Raluci11 Buna, am o intrebare daca ma puteti lamuri. Eu am incheiat un contract de 4 ore dar practic lucrez 8 ore fiind platita ptr 8 ore. Acum mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata gina2010 gina2010 buna ziua, daca cim s-a incheiat pe durata determinata de 1 luna ( perioada 22.07.2015-22.08.2015) si vreau sa l prelungesc cu inca o luna, perioada de pe ... (vezi toată discuția)