avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie impunere din oficiu cass 5.5 % tranzactii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie impunere din oficiu cass 5.5 % tranzactii imobiliare retroactiv 2010

Buna ziua,
Am primit o decizie de impunere din oficiu pentru plata CASS 5.5%-la veniturile din tranzactii imobiliare,pentru perioada de raportare an 2010.Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti daca este legala aceasta decizie , pe langa debitul principal mi-au calculat si majorari+penalitati de intarziere.Am citit respectiva lege, am inteles ca parte din articole sunt declarate neconstitutionale, CNAS-ul neavand dreptul sa impuna plata acestor contributii.Va rog , ma pot " lupta" legal cu cei de la CNAS?
Multumesc,


Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Tanyla, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 22:44, 27 Decembrie 2014
MARE ATENTIE !!! Singura modalitate de contestare a creantelor si prin urmare, suspendarea executarii acestora este sa va adresati instantei de contencios administrativ competente, in cazul de fata, Tribunalului competent, insa sesizarea instantei poate fi formulata numai dupa indeplinirea procedurii prealabile, prevazuta de Legea 554/2004, sanctiunea nedepunerii acesteia la organul emitent al Decizei de Impunere fiind inadminisbilitatea si prin urmare respingerea actiunii introductive, ca urmare a neindeplinirii procedurii prealabile obligatorii.
Decizia de Impunere poate fi formulata doar in interiorul termenului de 30 de zile de la data comuncarii adresei, astfel ca este necesar sa actionati prompt pentru apararea intereselor dvs. legitime !!!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Buna ziua ! am si eu nevoie de acesta cerere pentru contestatie la CAS Ilfov.Multumesc
buna ziua am si eu de acelasi problema am primit 4200 ron plata din care 50% penalitati .(cas ilfov).CE trebue sa fac angajez avocat ?metionez ca sant cetetean strain.am vandut un apartament in bucuresti dar era pe numele sotiei.am cumparat teren cu casa in voluntari ilfov tot pe numele ei .perioade de mai 2007 -aprilie 2012 au fost platite cas la bucuresti.multumesc.
Cum ati rezolvat problema impunerii cass aferenta transferului dreptului de proprietate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere din oficiu cass pentru vanzare teren stefan85stefan stefan85stefan Buna ziua! Am primit pe 1 iulie 2014 o decizie de impunere din oficiu, de la CNAS ilfov pentru un teren vandut in 2009 in care mi se precizeaza ca am de platit ... (vezi toată discuția)
Abuz cas ilfov Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Pentru vanzarea apartamentului proprietate personala se plateste CASS? Mentionez ca detineam apartamentul din 1994 si l-am vandut in ianuarie 2011 pentru ca ... (vezi toată discuția)
Recomandare avocat Logos1 Logos1 Buna ziua. Doresc sa-mi recomandati un avocat care sa fi avut de-a face cu legea 95/2006, vreau o consultatie. Dar vreau pe cineva care sa isi faca bine-bine ... (vezi toată discuția)