avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie virata in plus
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie virata in plus

Buna ziua,

In anul 2010, luna iulie, am nascut, iar in luna iunie 2012 am fost rechemata de catre angajator in "avans", cu o fix o luna inainte de a se termina CIC. Am primit toate hartiile de la locul de munca privind incetarea suspendarii contractului individual de munca, am depus documentatia necesara in timp util ( mi s-a comunicat ca si termen 5 zile de la inceperea lucrului, si m-am conformat). Pentru aceasta perioada (18.06-18.07.2012) am primit chiar si stimulent de insertie.

In data de 04.06.2014 - adica dupa DOI ani! - am primit o scrisoare recomandata din partea APPS de care apartin, in care mi se comunica sec, ca in anul 2012 au fost virate "sume necuvenite pentru perioada 18.06.2012-19.07.2012, in cuantum de 1750 lei", pe care trebuie sa ii achit in termen e 15 zile de la primirea prezentei...! In caz contrar, voi fi executata silit ... !

La intrebarea mea cum a fost posibil asa ceva - sa vireze indemnizatia cu stimulentul in acelasi timp, toti din Agentie au ridicat din umeri, si mi-au raspuns ca asta este, daca solicitarea de intrerupere a indemnizatiei a fost depusa dupa data de 13-15-18 ale lunii (nici ei nu stiau prea bine), ei dau drumul la bani, si debitul se creeaza automat, pentru ca nu exista personal suficient pentru a calcula acesti bani la zi .... !!! Pentru ce mai avem termen-limita de 5 zile, sa anuntam ca am reinceput munca? Nu inteleg .. .

In amabiliatea lor, cei cu care am luat legatura mi-au oferit posibilitatea, verbal, de a achita in DOUA transe - 875 lei/luna ("mai
mult nu se poate, pentru ca u fost virati toti o data!"). Si unde este vina mea ???

Ce sa fac, doua luni sa nu imi trimit copilul la gradinita, nu mai platim lumina, intretinere, rate la banca, nu mai mancam, pentru ca avem angajati incompetenti in agentiile publice? Eu, daca gresesc la locul de munca, sunt sanctionata, cu angajatii statului nu se intampla la fel, ma intreb?

Vreau ca persoana/persoanele vinovate de aceste greseli sa plateasca si ei! Nu este vina mea, chiar am intrebat cand am depus actele de reintoarcere daca o totul ok, si m-au asigurat ca se va opri virarea indemnizatiei incepand cu 18.06.2012 - tot verbal, din pacate .. .! nu m-am gandit niciun moment ca nu ar fi asa ..

Propunerea mea a fost sa opreasca alocatia copilului pana la acoperirea integrala a sumei, eu 875 de lei/luna nu am cum si de unde sa le dau, imi pare rau ... nu pot sa imi amanetez familia ! Bineinteles, NU mi s-a raspuns la mail-ul prin care am contestat aceasta decize ...

Bataie de joc pe toate fronturile ...

Ce facem, asta este sustinerea pe care Statul Roman o acorda familiei si copiilor? Vireaza bani anapoda, fara niciun control, si apoi, dupa cativa ani ... ooops! am gresit, vreau banii inapoi? Nu ma intereseaza, eu, statul, blochez conturi, ce daca este vorba de copii la mijloc?

Va rog sa imi scuzati tonul, adesea sarcastic, dar sunt total dezamagita de ceea ce se intampla .. Din pacate, am vazut ca nu sunt singura mama cu probleme de genul acesta, legate de indemnizatie ... Chiar nu putem face nimic sa oprim bataia de joc?

In speranta ca ma puteti ajuta/indruma, va multumesc anticipat!

Daniela
Cel mai recent răspuns: Florina mihalache , utilizator 14:02, 11 Februarie 2018
1. Aveti dreptate sa fiti suparata pe salariatii care au gresit dar e si vina dvs. ca atunci cand ati vazut ca primiti si stimulent de insertie si indemnizatie pentru CCC pentru ultima luna trebuia sa o restituiti imediat destinatarului pe aceasta din urma.

2. - Nu o sa se ajunga la executare silita asa de repede.
- Mergeti la AJPIS si incheiati, de comun acord, o minuta privind modalitatea de restituire in rate lunare posibile de suportat pentru dvs.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane


Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspunsul prompt!

Din pacate, nu am avut cum sa imi dau seama ca sunt virati bani in plus, pentru ca au tot trimis bani - nu am avut nicio banuiala, mai ales ca m-au asigurat ca, din momentul reinceperii serviciului, aceasta se va opri, doar am depus la timp actele ... Deci mi-am scos din cap ca in acel cont ar putea intra ceva in plus, mai ales de la statul roman ...

M-a deranjat foarte tare atitudinea d-nelor angajate acolo, probabil au mers la intimidare, dar au gresit persoana, de data asta ... Nici gand sa imi spuna cine s-a ocupat de dosar, singura explicatie a fost ca sunt putini angajati, de aceea s-a gresit. Si eu ar fi trebuit sa le bat pe umar, sa le compatimesc si sa scot banii din buzunar, probabil....?

Va rog, ma interesaza foarte tare , cum se poate, in acest sistem al bugetarilor, ca vinovatul/vinovatii sa plateasca si el/ei? Sunt, totusi, platiti din banii publici, ai mei, ai dvs, si ai tuturor platitor de taxe si impozite. In contestatia trimisa la APPS, in atentia d-nului Director al agentiei, am solicitat acest lucru, si m-au ingorat total, nici nu cred ca au inregistrat contestatia, pentru ca nu am primit vreun mail inapoi cu numar de inregistrare.

Eu voi merge din nou acolo, si voi rezolva cumva aceasta problema - sunt foarte constienta ca, daca au fost virati in plus, eu trebuie sa ii dau inapoi, asa este corect - dar ma voi lovi din nou de intoleranta, incompetenta si indiferenta celor de acolo ... Si imi doresc foarte mult ca si ei sa plateasca, pentru ca stiu ca este vorba de foarte multi bani "gresiti " astfel - la foarte, foarte multe mame, si am impresia ca intentionat!

Am tot citit articole pe aceasta tema, de cand am primit scrisoarea de la APPS, si, ca mine sunte sute, poate mii de mame, si eu ma pot considera un caz "fericit" daca pot spune asa. Poate ca majoritatea nu au posibilitatea sau timpul, nervii necesari sa se revolte, dar nu mi se pare deloc in regula. Si perioada de timp scursa este foarte mare, ma pot trezi ca peste alti doi ani si-au dat seama ca mai au o gaura care trebuie acoperita?

Cred ca pe asta se si mizeaza, ca romanii, in general, nu isi cunosc drepturile, deci nu lupta pentru ele. Nu avem timp de pierdut, se stie deja ca stai cu orele in institutiile publice, ei nu folosesc tehnologia secolului in care traim - mail, scan, fax, telefon fix la care sa si raspunda cineva etc ... Deci merg cumva la sigur. Si daca mai primesti si scrisoare recomandata, efectul e cumva garantat.

Eu imi cunosc drepturile, vor fi dezamagiti sa afle, si stiu ca pot sa lupt cu ei, va rog mult sa imi spuneti doar cum ar trebui sa procedez?

Multumesc anitcipat si va doresc o zi buna!
1. Nu sunt jurist si nu stiu sa va spun cum sa procedati.

2. Daca nu va raspunde un coleg jurist atunci luati legatura dvs. cu unul care sa va ajute sa formulati contestatia.

3. Puteti intra pe "Cauta consultant" si gasiti acolo juristi care va pot ajuta si la care puteti apela fie pe mesaj privat fie pe e-mail.
Va multumesc!

Toate cele bune!
Bună as fii si eu curioasa cum sa ancheiat toată situația asta ca si eu trec prin ceva asemănător si nu știu la ce sa ma astept mam trezit si eu cu niste bani an plus si nu stiu cum pot sai returnez
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Florina mihalache, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 126/2014 - pe cine amnistiaza de fapt? Daniela_Y Daniela_Y Buna ziua, Va rog, imi puteti spune pe cine amnistiaza de fapt aceasta lege? Este foarte interpretabila, in functie de partea pe care te afli - mama sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie primita fara drept, sau...!?! Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare. In data de 16.01.2015 primesc o scrisoare de la Agentia pentru Plãti si Inspectie Socialã prin care sotia imi ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii andreeeeea123 andreeeeea123 Buna dimineata! Am un copil de 2 ani si o luna. Cand fata a implinit 1 an si 7 luni eu m am intors la serviciu si am primit stimulentul de insertie. M am ... (vezi toată discuția)