Bună ziua! Dacă bunicul meu căsătorit a dobândit în anul 1960 o suprafaţă de teren construibilă prin moştenire, ulterior ridicând o casă pe acest teren. În anul 1993 s-a emis titlul de proprietate pe care scrie CÃ A DOBÂNDIT TERENUL PRIN CONSTITUIREA DREPTULUI DE PROPRIETATE. În anul 1997 a decedat bunica mea? Bunicul încă trăieşte, aş dori să ştiu dacă terenul intră la masa succesorală?
atita vreme cit pe titlu de proprietate figureaza ca modalitate a dobindirii constituirea dreptului ,a fost proprietare si bunica pe acest teren.
da, la succesiunea bunicii in masa succesorala va fi introdus si dreptul de proprietate asupra unei cote din respectivul teren.
daca nu va convine situatia convingeti comisia judeteana pentru aplicarea legii 18/1991 ca a gresit eliberind asa titlui si ei vor face rectificarile de rigoare sau daca ei nu sunt de acord aveti doar calea instantei.
Dimpotrivă, sunt înca nelămurit pt că celalt moştenitor a invocat în întâmpinare faptul că terenul este moştenit de către bunic şi mai mult a depus un certificat de moştenitor de prin anul 1960, întrebare mea care este, dacă s-a emis titlul de proprietate în anul 1991 prin constituirea dreptului de proprietate, acel certificat de moştenitor cam ce valoare juridică mai are? Instanţa va reţine oare datele de pe el, sau TP este cel care stă la baza procesului de partaj?
Teren legea 18/1191
mihai09
am cumparat de la tatal meu un teren in 1994 undeva in judetul Olt, neintabulat in CF
in anul 2002 s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza legii ... (vezi toată discuția)