avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere sentinta divort din strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere sentinta divort din strainatate

Am divortat in Italia si trebuie sa transcriu sentinta de divort in Romania.
Care este procedura si cat dureaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:11, 3 Iulie 2014
Trebuie recunoscuta hotararea in Romania.
Trebuie o procedura judiciara.
Poate va redacteaza avocatul actiunea si apoi va descurcati.
Hotararea din Italia trebuie sa fie definitiva, apostilata si in original. O traduceti si o legalizati in Romania si impreuna cu actele de st. civ si buletinul mergeti la st. civila unde v-ati casatorit in Romania. Daca nu este scris in sentinta ce nume urmeaza sa purtati dupa divort dati declaratie pe proprie raspundere la notar atat dvs. cat si exsotul cu privire la acest aspect.Nu aveti nevoie de recunoastere ci de aprobarea DEPABD Bucuresti, care se obtine prin starea civila de la locul incheierii casatoriei. Termenul este de 30 de zile de institutie, deci in 2 luni e gata. Taxa e de 2 lei la primarie.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare sentinta de divort din spania G Darie G Darie Buna ziua, Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul Imi puteți spune va ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Sentinta pronuntata intr-un stat u.e. bep bep O sentinta pronuntata in Italia in care se desface casatoria dintre doi cetateni romani iar copilul este incredintat mamei, in ce forma trebuie prezentata la ... (vezi toată discuția)