avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de inchiriere - inregistrare FISC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de inchiriere - inregistrare FISC

Buna ziua,
pot inregistra un contract la fisc pentru o garsoniera (proprietate personala) pentru care am credit ipotecar si in contractul de ipoteca + cadastru sunt inscrise interdictiile de instrainare / inchiriere, etc in favoarea bancii?
il pot inregistra fara sa cer acordul bancii finantatoare? Care sunt riscurile la care ma expun si daca tehnic administratia fiscala poate inregistra contractul fara sa ceara acordul bancii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 16:02, 2 Iulie 2014
Inainte de a ajunge la fisc, trebuie sa solicitati acordul bancii in favoarea careia exista ipoteca pt. a cere acordul in vederea incheierii contractului de inchiriere.
Problema dvoastra este incheierea unui astfel de contract fara acordul bancii. Ar trebui sa cititi contractul semnat pt. ca va supuneti unor riscuri in cazul incalcarii obligatiilor asumate.
Buna seara, va multumesc frumos pt raspuns - sunt constient ca este o potentiala problema tocmai de aceea am adresat intrebarea pe forum. pot avea un raspuns mai specific? din contract reies interdictiile de instrainare (totala/partiala), inchiriere, etc dar eu nu am reusit sa identific care ar fi sanctiunile in cazul in care nu cer acest acord. pot fi sanctiuni doar din partea bancii sau si din partea statului, interdictiile fiind inscrise si in cartea funciara/cadastru.
va multumesc!
Statul nu e parte in contractul dvoastra cu banca.
Faptul ca ati incheiat un contract de inchiriere fara acordul bancii, inseamna ca ati incalcat obligatiile contractuale asumate si ar trebui sa cititi in contract care sunt sanctiunile in cazul acesta.
Un "raspuns mai specific" il aveti citind contractul semnat cu banca sau il puteti pune la dispozitia unui avocat pt. lamuriri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere = instrainare??? MalyS MalyS Vreau sa stiu, va rog, daca interdictia de instrainare a unui imobil include si interdictia de inchiriere a acestuia. Va multumesc (vezi toată discuția)
Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)
Ipoteca prin imputernicit - sanse anulare? marcu43 marcu43 in 2007 am girat pe cineva cu un apartement pentru un imprumut (pe langa apartamentul meu mai sunt puse in ipoteca si 2 imobile care apartin celui care a luat ... (vezi toată discuția)