avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sistare pensie de boala si recuperarea sumelor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sistare pensie de boala si recuperarea sumelor necuvenite

Buna ziua,Sora mea este pensionata de boala atat in Ungaria cat si in Romania.Ea are domiciliul in Ungaria din anul 1987.Este pensionata de boala din anul 2008.Pana in februarie 2014 a primit pensia de boala si din Romania.Atunci a primit o Decizie ca i-se sisteza pensia si are drept de contestatie,ce a si facut .Acum a primit o alta Decizie in care i se aduce la cunostinta ca "plata necuvenita a fost generata de neincadrarea in grad de invaliditate conf.art.78/2/c si 78/3 din Legea 263/2010 si art.113/1/c din Legea 263/2010.A trimis toate analizele medicale recente cu contestatia,rezultatele fiind cu mult mai proaste decat cele anterioare.In ultima Decizie scrie ca se poate contesta la tribunalul din raza domiciliului(Budapesta).Oare avocatii de acolo cunosc legile noastre de pensii?
Va rog sa-mi transmiteti ce se poate face?unde se trimite contestatia?Ca de nu,vor sa recupereze 8448 lei si e o suma enorma.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: paizsmaria , utilizator 14:09, 4 Decembrie 2014
paizsmaria a scris:

Buna ziua,Sora mea este pensionata de boala atat in Ungaria cat si in Romania.Ea are domiciliul in Ungaria din anul 1987.Este pensionata de boala din anul 2008.Pana in februarie 2014 a primit pensia de boala si din Romania.Atunci a primit o Decizie ca i-se sisteza pensia si are drept de contestatie,ce a si facut .Acum a primit o alta Decizie in care i se aduce la cunostinta ca "plata necuvenita a fost generata de neincadrarea in grad de invaliditate conf.art.78/2/c si 78/3 din Legea 263/2010 si art.113/1/c din Legea 263/2010.A trimis toate analizele medicale recente cu contestatia,rezultatele fiind cu mult mai proaste decat cele anterioare.In ultima Decizie scrie ca se poate contesta la tribunalul din raza domiciliului(Budapesta).Oare avocatii de acolo cunosc legile noastre de pensii?
Va rog sa-mi transmiteti ce se poate face?unde se trimite contestatia?Ca de nu,vor sa recupereze 8448 lei si e o suma enorma.
Va multumesc

A fost publicata Legea 125/2014 in M.O.700/24.09.2014 si ce acte trebuiesc depuse pentru a primi retroactiv pensia de boala,care a foat sistata din februarie 2014.
Va rog sa-mi raspundeti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala sistata paizsmaria paizsmaria Buna ziua Am domiciliul stabil in Ungaria,dar am lucrat 11 ani in Romania.In 20080am fost pensionata de boala in Ungaria,suferind de boli endocrinologice si ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca adela65 adela65 Buna ziua, Mama mea a lucrat intr-o intreprindere chimica, beneficiind de grupa a IIa de munca. In 1987 a fost pensionata de boala , in 1992 a trecut la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ionmar ionmar buna ziua. sunt o persoana care sunt pensionat pe caz de boala din 2008.in august 2010 am facut o contestatie la gradul de invaliditate, iar in decembrie 2010 ... (vezi toată discuția)