avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala sistata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala sistata

Buna ziua
Am domiciliul stabil in Ungaria,dar am lucrat 11 ani in Romania.In 20080am fost pensionata de boala in Ungaria,suferind de boli endocrinologice si cardiace nevindecabile(rezultatele analizelor din an in an sant mai proaste)In fiecare an am trimis analizele medicale la CJP Sibiu unde apartinea Gaz Metan Sighisoara,unde am lucrat.In 2014 februarie am primit o decizie conf.art.113 alin.1,lit.c ca m-i se sisteaza pensia de boala(nu mi s-a mai trimis pensia).Dupa 3 luni am primit inca o decizie ,in urma careia sant obligata sa platesc drepturile necuvenite intre 01/01/2012 si 28/02/2014 si sa ma adresez Tribunalului Sibiu.De atunci o gramada de adrese trimise de mine la CC de Contestatii CNPP,la CJP Sibiu si INEMRCM Bucuresti.Nu s-a rezolvat nimic,doar ca in urma convorbirii telefonice cu CJP Sibiu din decembrie 2014 au trimis la casa de pensii din Budapesta o adresa ca nu mai sant pensionara in Romania(ceea ce ei nu au stiut) si sa solicit pensionarea mea din nou.La intrebarea mea ,cum ca retroactiv de ce nu mai primesc pensia ,mi-au spus ca trebuia sa solicit inca de la primirea primei decizii(febr.2014)o alta cerere de pensionare cu analizele medicale atasate.Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac,cum pot recupera pensia pentru anul 2014,fiindca neintelegere s-a facut din vina unor functionari publici,care din senin,fara a mentiona ca rezultatul analizelor mele "nu corespund"criteriilor de pensionare in Romania sau alt motiv intemeiat din cauza careia mi-au suspendat pensia.
Daca se poate solutiona favorabil va rog sa ma ajutati(contracost),ce rezolva sora mea din Romania.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 23:47, 11 Februarie 2015
Sper sa nu ma insel dar din cate stiu pensia pe caz de boala de invaliditate se acorda numai persoanelor casre au domicliu stabil in romania.
Sora dvs a trimis cumva in trecut catre casa de pensii din romania sa ii trimita pensia in ungaria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie de boala si recuperarea sumelor necuvenite paizsmaria paizsmaria Buna ziua,Sora mea este pensionata de boala atat in Ungaria cat si in Romania.Ea are domiciliul in Ungaria din anul 1987.Este pensionata de boala din anul ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de raspuns pt. o cerere depusa la casa nationala de pensii. dumitrudd dumitrudd Am depus o cerere(sesizare) la Casa Nationala de Pensii in data de 13.03.2013 pe adresa lor de mail.Este adevarat ca daca nu primesc nici un raspuns in termen ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei luate de inemrcm adicoman adicoman BUNA SEARA . MAMA MEA E PENSIONATA PE CAZ DE BOALA DE 13 ANI CU DIAGNOSTICUL SINDROM DEPRESIV PE FOND DISTONIC SI IN URMA EVALUARII DE INSTITUTUL INEMRCM I ... (vezi toată discuția)