Buna ziua
Am domiciliul stabil in Ungaria,dar am lucrat 11 ani in Romania.In 20080am fost pensionata de boala in Ungaria,suferind de boli endocrinologice si cardiace nevindecabile(rezultatele analizelor din an in an sant mai proaste)In fiecare an am trimis analizele medicale la CJP Sibiu unde apartinea Gaz Metan Sighisoara,unde am lucrat.In 2014 februarie am primit o decizie conf.art.113 alin.1,lit.c ca m-i se sisteaza pensia de boala(nu mi s-a mai trimis pensia).Dupa 3 luni am primit inca o decizie ,in urma careia sant obligata sa platesc drepturile necuvenite intre 01/01/2012 si 28/02/2014 si sa ma adresez Tribunalului Sibiu.De atunci o gramada de adrese trimise de mine la CC de Contestatii CNPP,la CJP Sibiu si INEMRCM Bucuresti.Nu s-a rezolvat nimic,doar ca in urma convorbirii telefonice cu CJP Sibiu din decembrie 2014 au trimis la casa de pensii din Budapesta o adresa ca nu mai sant pensionara in Romania(ceea ce ei nu au stiut) si sa solicit pensionarea mea din nou.La intrebarea mea ,cum ca retroactiv de ce nu mai primesc pensia ,mi-au spus ca trebuia sa solicit inca de la primirea primei decizii(febr.2014)o alta cerere de pensionare cu analizele medicale atasate.Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac,cum pot recupera pensia pentru anul 2014,fiindca neintelegere s-a facut din vina unor functionari publici,care din senin,fara a mentiona ca rezultatul analizelor mele "nu corespund"criteriilor de pensionare in Romania sau alt motiv intemeiat din cauza careia mi-au suspendat pensia.
Daca se poate solutiona favorabil va rog sa ma ajutati(contracost),ce rezolva sora mea din Romania.
Va multumesc anticipat.
Sper sa nu ma insel dar din cate stiu pensia pe caz de boala de invaliditate se acorda numai persoanelor casre au domicliu stabil in romania.
Sora dvs a trimis cumva in trecut catre casa de pensii din romania sa ii trimita pensia in ungaria?