avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termene
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termene

am si eu doua nelamuri
1. in cazul cererii de reexaminare a taxei judiciare de timbru se proroga termenul de anulare a actiunii ca netimbrata?
2. termenul de exercitare a apelului in perioada vacantei judecatoresti..avand in vedere ca... sa zicem, instanta are program doar marti si joi se prelungeste pana in aceste zile? m-am tot gandit...dar posta lucreaza si sambata
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 17:31, 9 Septembrie 2014
1. In cazul in care actiunea s-a anulat intrucat nu ati dat curs solicitarii instantei de a face dovada achitarii taxei de timbru, aveti termen de 15 zile sa faceti cerere de reexaminare si, in cazul admiterii acesteia, se trimite dosarul la completul de judecata pentru continuarea judecatii.
2. Termenele de judecata curg inclusiv in perioada de vacanta judecatoreasca, fara a tine cont de programul scurt de la Registratura. Puteti folosi posta.
multumesc! Nu ma multumeste raspunsul dvs:) tremenul de reexaminare e in interiorul termenului de anulare si nu-i la acelasi complet...probabil e aleatoriu

pe cealalta treaba ...ziceam ca termenele nu curg cata vreme instanta are programul suspendat

si asa cum am zis ...posta lucreaza si sambata.....astea private oricand
1. nu se prorogă ci se „întrerupe”. Am pus ghilimele pt că de fapt nu e o întrerupere clasică,dar efectele sunt cam aceleași. Dacă cererea e respinsă va curge un nou termen de 10 zile, iar dacă e admisă se merge mai departe.

2. instanțele au același program și pe timpul verii ca și pe timpul iernii, deci nu se justitifcă o asemenea distincție.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Patrick_, utilizator
nu am inteles diferenta

1.cum adica un termen de decadere se intrerupe/
2 cum adica nu-i programul suspendat? e de notorietate si apoi, poate fi dovedit cu orice mijloc de dovada
1. vezi art. 2548 C.civ. (în special alin. 3)
2. ce e de notorietate? există vreo instanță în țară unde pe timpul verii să fie program la registratură altfel decât în timpul iernii?

PS
De fapt întreruperea despre care vorbeam e valabilă în cazul cererii de ajutor public judiciar. Totuși se poate aplica prin analogie și la reexaminare taxă cam aceeași regulă.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

In vacanta judecatoreasca functioneaza serviciile de arhiva, ... catinf catinf In vacanta judecatoreasca functioneaza serviciile de arhiva, registratura si grefa? Intreb pentru urmatoarea situatie: Termenul de depunere al unui apel (30 ... (vezi toată discuția)
Recurs cipdum cipdum am primit o hotarare judecatoreasca cu termen de recurs in 15 zile, dar pe usa judecatoriei apare un anunt prin care suntem informati ca e vacanta ... (vezi toată discuția)
Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. cum se calculeazã termenul și cum transmit taxa instanței? geavela geavela Am depus cerere de contestare a unei executari silite,deoarece pv de contraventie neplatit face obiectul unei plingeri aflate pe rol .Mi-a venit acasa inapoi ... (vezi toată discuția)