avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare firma

Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. Aveti alta parere?i
Cel mai recent răspuns: 2AS , utilizator 11:28, 14 Mai 2009
Daca suspendam activitatea inseamna ca nu mai operam nimic in contabilitate.Se efectueaza platile telefoanelor , se plateste impozitul autoturismului , iar operatiunile se reglementeaza dupa ce firma isi preia activitatea.
din punct de vedere fiscal amortizarea se calculeaza cu luna urmatoare celei in care mijlocul fix amortizabil se pune in miscare.ei bine daca firma se suspenda atunci nici mijlocul fix (autoturismul) nu se mai utilizeaza ....deci se suspenda si amortizarea.
in ceea ce priveste incasarile din 2009 prin viramente bancare , Dmv urmariti doar daca se incaseaza fara sa inregistrati in contabilitate.
Pe toata aceasta perioada , in cazul in care nu ati obtinut derogare de la Administratia financiara , sa depundeti trimestrial declaratia cu impozitul pe profit pe 0 si decontul de TVA tot pe 0.La sfarsitul anului aveti obligatia sa depuneti situatia financiara(Bilantul)
Multumescl multl pentru raspunsul promt si la obiect! In ce priveste contul din banca, la un alt topic de pe acest forum ( "suspendare sau dizolvare SRL ?" www.avocatnet.ro/content/for...
) mi s-a spus ca pe perioada suspendarii activitatii trebuie sa lichidez contul din banca si sa pastrez banii incasati in 2009 in casieria unitatii, adica la mine!?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintat in 2009 noi kajan.barna kajan.barna Daca firma trebuie sa plateasca taxa forfetara??? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pushtiulk pushtiulk Buna ziua, Urmaresc de ceva timp acest site cu informatii foarte utile, dar abia acum m-am inregistrat pe acest site. M-ar interesa o informatie legata de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)