avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea actelor de carte funciara cu certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea actelor de carte funciara cu certificat de mostenitor

Buna ziua,
am si eu o problema cu care ma confrunt de multa vreme; Incerc sa inscriu proprietatea in cartea funciara si sa obtin intabularea. Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti (OCPI Bucuresti) nu vor sa recunoasca certificatul de mostenitor ca fiind act de proprietate, pentru a-mi elibera actele de carte funciara. Eu m-am nascut la aceasta adresa in anul 1947, am fost crescut de bunicii materni, deoarece mama a decedat in 1949 si nemaiavand frati sunt unicul mostenitor. Detin un certificat de mostenitor si desi am cautat la Arhivele Nationale actul de proprietate cu care a fost cumparat terenul de catre bunicii mei, nu l-am gasit. Primaria sectorului 5, de care apartin, nu are Comisie Locala de Fond Funciar. Am incercat sa obtin titlul de proprietate, in baza certificatului de mostenitor, actionand in instanta Ministerul Finantelor, dar raspunsul a fost ca nu este de competenta acestei institutii. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa mai fac, deoarece am pierdut si bani si timp, judecandu-ma cu cine nu trebuia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:31, 1 Iulie 2014
certificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere teren cartea funciara vape vape Buna ziua, Am mostenit (impreuna cu mama si sora) de la bunica mea un teren intravilan in Bucuresti, teren fara constructii pe el. Terenul a fost cumparat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua și bine v-am gasit! sunt nou pe această platformă ... Mihai.catalin Mihai.catalin Buna ziua și bine v-am gasit! Sunt nou pe această platformă și aș dori să adresez o întrebare, de curând am făcut cadastrul la casa bunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca bunicii mei, in prezent decedati, au detinut bunuri in proprietate? actb actb Nu stiu daca bunicii mei paterni au detinut alte bunuri in proprietate in afara de un imobil din Bucuresti pentru care incerc inca sa aflu daca s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)