avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De unde se poate solicita adeverinta cu grupa de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De unde se poate solicita adeverinta cu grupa de munca?

Buna seara
Va rog,daca se poate sa imi oferiti un raspuns la intrebarile de mai jos:
Tatal meu este in prag de pensionare ,nu se poate pensiona pentru ca nu si-a recuperat adeverinta de grupa 2 ,firma la care a fost angajat a intrat in insolventa de cativa ani .Puteti sa-mi spuneti ce este de facut? Unde ne putem interesa care este lichidatorul acestei firme sau cum putem afla unde s-a depus arhiva .
Mentionez ca ne-am interest la Arhiva Nationala dar nu am primit un raspuns favorabil.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: amerie_30 , utilizator 09:26, 5 Iulie 2014
Daca firma este in insoventa, arhiva se regaseste la sediul firmei.
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data sau cu confirmare de primire prin posta, la sediul firmei, sa va emita adeverinta cu grupa de munca, in vederea pensionarii.
In mod normal, in carnetul de munca trebuia sa aveti mentiuni scrise, in acest sens.
Va multumesc pentru raspuns.
Firma a fost radiata.

La Casa de pensii ,cand a inaintat dosarul pentru pensionare I s-a transmis ca trebuie acea adeverinta pentru grupa II. Desi, in carnetul de munca era mentionat destul de clar perioada si nu I s-a luat in considerare.Ce putem face In cazul acesta?
Sa inteleg ca acei functionari se ghideaza dupa bunul plac?
Ar trebui sa cititi cu atentie motivul invocat de Casa de pensii pentru care nu a luat in calcul mentiunea din carnetul de munca, privind incadrarea in grupa de munca. Daca nu a invocat niciun motiv, solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data acest motiv/ mergeti in audienta la directorul Casei de pensii.
Banuiesc ca motivul este legat de faptul ca nu s-a mentionat decizia interna a firmei, in care tatal dvs. a fost nominalizat ca beneficiar de grupa de munca si se solicita un exemplar din aceasta decizie.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva casei de pensii si solicita o expertiza tehnica judiciara in specialitatea conditii de munca si/ sau organizarea muncii, salarizare, daca sunteti convinsa ca la firma s-a emis o astfel de decizie.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingerea cererii de acordare a pensiei lumi88 lumi88 Buna seara!Tatalui meu i s-a respins dosarul de pensionare deoarece nu i s-a luat in considerare grupa a doua de munca. Dosarul contine adeverinta eliberata de ... (vezi toată discuția)
Nu mi se recunoaște grupa ii wolffmaria wolffmaria Am varsta de 60 ani (n.iulie 1957), Am 38 ani vechime din care 7 ani si 10 luni in grupa II procent 100%, care este trecuta in cartea de munca si am primit ... (vezi toată discuția)
Decizie incadrare grupa a ii-a de munca maresflorea maresflorea In perioada 1973-1981 am lucrat ca zetar la tipografia Buletinul Oficial. In anul 1985 tipografia se desfiinteaza personalul (inclusiv arhiva) fiind mutat la ... (vezi toată discuția)