avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament ipotecat!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament ipotecat!

am vreo garantie ca banii pentru achitarea unei ipoteci de o terta persoana(evident banii mei cu , care as vrea sa cumpar imobilul ipotecat) sunt folositi pt achitarea acelei ipoteci, care ma ''impiedica'' sa achizitionez imobilul respectiv!!!? care ar fi pocedura legala si cea mai sigura!?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 08:33, 2 Iulie 2014
Depinde cum faceți contractul cu acea terță persoană prin care împrumutați banii respectivi acesteia.
Ar fi bine să faceți concomitent cu contractul de împrumut și un antecontract de vânzare-cumpărare.

Pentru a avea contracte cât mai sigure pentru D-voastră cel mai bine e să vorbiți cu un avocat.
cel mai bine vă înțelegeți cu creditorul mai întâi, acesta să fie de acord cu vânzarea imobilului cu transferarea ipotecii pe numele dumneavoastră, vânzătorului nu îi dați nimic și pe urmă achitați ipoteca.
dacă îi dați debitorului banii înainte, cine știe unde o să ajungeți pe urmă...
gicu13 a scris:

cel mai bine vă înțelegeți cu creditorul mai întâi.

E ok ce spuneți, doar că de regulă dacă creditor este o bancă (cum se întâmplă de cele mai multe ori) aceasta nu prea face o asemenea înțelegere, deoarece în contratul de credit este stipulată o clauză de neînstrăinare.

Bineînțeles că dacă în titlul de credit nu există o interdicție a debitorului de a înstrăina, vânzarea se poate face chiar și fără acordul creditorului.
citiți cu atenție ce am scris...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil ipotecat Ioananicoleta30 Ioananicoleta30 Intentionez sa imi cumpar o locuinta insa am anumite intrebari. Locuinta pe care vreau sa o cumpar este in prezent ipotecata de catre propietar, care va urma ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil ipotecat cls cls Buna ziua. In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)