avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare post desfiintat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare post desfiintat!

Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
maria25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 3 Iunie 2009
Preavizul trebuie sa fie de 20 de zile lucratoare si trebuie sa primiti si un salariu compensatoriu, conform Contractului Colectiv de munca unic la nivel national. Da, in aceste zile puteti solicita efectuarea concediului de odihna.
Va puteti adresa la Inspectia Muncii Bucuresti cu o sesizare. Cei din judet sunt obligati apoi sa trimita modul de solutionare a reclamatiei catre sefii lor la Bucuresti. Poate asa, vor fi nevoiti sa il amendeze pe angajatorul corupator:)
Mie mi-au zis de 15 zile lucratoare iar de salariul compensatoriu nimic:( Cica vor sa ma dea in somaj, daca ma dau in somaj acel salariu compenasatoriu nu se mai da? Iar daca vreau sa-mi iau concediu si ei nu vor sa-mi semneze cererea de concediu ca de obicei asa fac mai pot lua acel concediu (ma gandesc ca poate chestia cu semnatul ca e de acord este de intimidare).
Daca se desfinteaza postul dumneavoastra, adica veti fi concediata in baza art 65 din codul muncii veti beneficia de urmatoarele drepturi:
- preaviz de 20 de zile lucratoare, conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 (CCMUNN), iar in perioada preavizului putei sa mergeti doar 4 ore pe zi la munca fara diminuarea drepturilor salariale;
- compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat;
- minim un salariu compensator , in conformitate cu art 78 din CCMUNN;
- somaj, daca ati muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni.
Eu am contract individual de munca :( si nu stiu daca e valabil ce ati scris mai sus. Sincer as vrea sa vin doar 4 ore pe zi si sa iau un salar compensator desi nu cred ca o sa-l vad vreodata. Iar daca ei nu vor sa=mi dea acel salar, ce as putea sa fac in acest caz?
Multumesc anticipat!
Tot ce v-a spus colega mea este perfect aplicabil cazului dvs, cu o mica rectificare: veti merge 4h/zi doar daca angajatorul este de acord.
La salariul compensatoriu si banii pentru concediul de odihna neefectuat ( pe care angajatorul nu este de acord sa il efectuati in perioada de preaviz) aveti sigur dreptul. Faceti o cerere scrisa prin care solicitati angajatorului acest lucru.
Daca nu vi le va achita la lichidare, puteti sa faceti o sesizare la ITM sau sa il dati in judecata.

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Un sfat si pentru noi seful nu vrea sa imi dea somaj alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Probabil ca mai exista topicuri cu astfel de intrebari, insa sunt asa de abatuta incat nu am rabdarea necesara sa caut. Problema noastra este urmatoarea : ... (vezi toată discuția)