Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
1. Nu e nimic adevarat din ce ati auzit.
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
d) la data plecarii din tara pe o perioada mai mica de 3 luni, la cererea persoanei;
3. Dupa ce reluati somajul, daca se reia activitatea la vechiul loc de munca si fostul angajator va recheama, puteti sa va reluati activitatea la acesta.
Inteleg ca nu imi pierd dreptul sa imi capat inapoi in instanta postul vechi, chiar daca am muncit 2 luni efectiv in strainatate/Romania, intrerupand somajul pe o perioada mai scurta de 3 luni, muncind cu contract de munca si revenind.
Suspend somajul, pot sa si muncesc, chiar si in Romania si nu se va considera ? ca imi pierd dreptul la locul vechi de munca. POstul desfiintat este in litigiu acum. NU doresc sa imi pierd dreptul sa imi recapat vechiul post , doar pentru ca am muncit 2 luni in Austria pe perioada definitiva considerandu-se ca mi-am gasit un alt post. Va Multumesc.
Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de zile de la data concedierii ... daca contestatia la decizia de concediere este depusa peste acest termen, atunci nu mai aveati posibilitatea de a solicita reintegrarea pe postul desfiintat.
Vreau un sfat ,va rog!
dorali
astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)