Buna seara!
Tocmai am primit vestea ca postul meu tocmai s-a desfiintat si ca am intrat in preaviz 15zile lucratoare desi seful a adus pe altcineva in locul meu dar care nu are contract de munca (cum lucreaza aproape jumatate din ahgajati) desi lucreaza de vreo 4 luni in firma. In aceste zile de preaviz pot sa-mi iau concediul de odihna aferent lunilor de munca de la inceputul anului?
Unde as putea sa fac si eu o sesizare asupra faptului ca peste jumatate din angajati lucreaza la negru si nu ni se respecta drepturile?( in orasul meu inspectorul sef de la ITM este complet corupt cel putin de la firma mea ia....). Oare si la sediul central din Bucuresti e la fel?
Multumesc anticipat!
Bravo =D>,
Nu te lasa, este dreptul tau. Si asa angajatorii s-au obisnuit ca noi sa nu spunem nimic si ei sa dicteze legea in tara asta. Si din cauza asta se si poarta asa, tocmai pt. ca nu avem curajul sa luptam pt. drepturile noastra. Chiar daca sa zicem prin absurd nu reusesti, trebuie sa fi impacata ca ai facut tot ce-a tinut de tine.:vishenka:
sunt intr-o situatie similara, nu am semnat nimic, nici de luare la cunostiinta nici demisie nici NIMIC, nu semnati nimic, sa trimita prin posta...dar nu va puneti semnatura pe nimic, se considera ca ati fost de acord, MAI ALES DACA ITI SEMNEZI SINGUR DEMISIA! nu o semnati.
am o intrebare offtopic: am litigiu pt desfiintarea postului contra angajatorului, o societate comerciala. Beneficiez de 12 luni de somaj si indemnizatie de somaj. Daca intrerup somajul maxim 3 luni (2 luni si 29 de zile) devin persoana "in cautarea unui loc de munca". In cazul in care muncesc in Austria doua luni pe contract si partea adversa afla ca am muncit 2 luni pe contract in Austria, dar ma intorc in Romania si reiau somajul, e adevarat ca pierd dreptul sa imi capat inapoi in instanta postul vechi? Se ia in consideratie ca am muncit in alta tara acele 2 luni cat am suspendat somajul? Exista comunicare intre ITM Austriac si ITM din Romania. Multumesc.
Vreau un sfat ,va rog!
dorali
astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)