Buna ziua.
Primul copil face 2 ani pe 22 septembrie 2014, eu sunt in concediu de crestere pana la 2 ani; voi naste al 2 lea copil cel tarziu pe 17 septembrie 2014; cum trebuie sa procedez ca sa intru dintr-un concediu in altul? Firma la care lucram si-a inchis punctul de lucru din jud Suceava, firma are sediul in Bucuresti , inca functioneaza. Sotul meu nu isi ia luna obligatorie pt. ca nu are carte de munca. Medicul de familie poate sa-mi dea prenatalul? sau nu ? nici el nu stie cum se procedeaza.
Multumesc
1. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct din CCC1 in CCC2 fara sa mai beneficiati de concediu de maternitate (prenatal si postnatal) pentru al doilea copil.
2. - Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.
- Nu va trebuie alte acte in plus decat copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si o dovada ca nu ati reluat activitatea.
- Aceste doua documente le duceti la Primarie (anexati si o copie dupa decizia pentru indemnizatie pentru CCC1).
3. - Daca firma si-a inchis punctul de lucru atunci trebuie sa va concedieze cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- Decizia de concediere este dovada ca nu aveti venituri din salarii.
4. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta trebuie sa completati o cerere la Primarie.