avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnia mai este considerata infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnia mai este considerata infractiune?

Buna ziua,

in cadrul unei discutii la care participa un grup de vecini (aprox 20), am fost acuzat verbal de unul din ei, ca as fi primit foloase necuvenite ("spaga") in urma unor lucrari efectuate pe proprietatea comuna de o firma recomandata de mine. Acuzatia a fost auzita de grupul de vecini, si in momentul in care am cerut dovezi, lamuriri, nu am primit nici un raspuns.

Mentionez ca nu este singurul comportament defaimator la adresa mea facut de acea persoana si familia ei, mergand pana la instigarea unor vecini la adresa mea, lucru pe care nu il pot proba direct, ci prin achimbarea comportamentul acestora vis-a-vis de mine, concret o agresivitate verbala pe care nu o pot explica.

Cum pot considera dpdv juridic aceste fapte?
Este indreptatita considerarea acestui eveniment ca si calomnie sau este ceva legat de dreptul la propria imagine?
Care sunt caile de sanctionare a unui astfel de comportament deoarece in mod cert imi afecteaza relatiile cu vecinii.

Va multumesc pentru amabilitate!
Nu mai este incriminata insulta si calomnia in c.p., aveti posibilitatea asa cum ati precizat sa va adresati instantei civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri/defaimare/agresiune verbala pe internet Stefan_AB Stefan_AB Buna ziua, In situatia in care, pe Internet, se intampla sa fiu agresat verbal, dafaimat si jignit, care este cadrul legal si cum se poate actiona pentru ca ... (vezi toată discuția)
Sunt indreptatit sa deschid actiune judecatoreasca pentru calomnie? RAMSES1313 RAMSES1313 Buna ziua. As vreau sa supun atentiei si totodata sa cer un sfat despre urmatoarea speta. In luna Iulie 2014 ocupam postul de Director Achizitii-Logistica la ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal pedepseste/incrimineaza insulta și calomnia? SimonI SimonI Stimată Adresă! Am fost atacat (verbal, în scris) într-un grup de Facebook printr-un fel de \"circulară\" (mesaj care era adresat către 8-10 ... (vezi toată discuția)