avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONCUBINAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONCUBINAJ

TRAIESC IN CONCUBINAJ DE 7 ANI .IN ACEASTA PERIOADA CONCUBINUL MEU A CUMPARAT UN APARTAMENT IN CARE LOCUIM IMPREUNA.IN CAZUL IN CARE NE DESPARTIM EU CE DREPTURI AM ?EXISTA O LEGE A CONCUBINAJULUI?APARTAMENTUL ESTE TRECUT DOAR PE NUMELE LUI ,SI IMI ESTE TEAMA CA VOI AJUNGE IN STRADA FARA NICI UN DREPT DESI AM CONTRIBUIT SI EU LA CUMPARAREA APARTAMENTULUI CAT SI A BUNURILOR DIN CASA.MAI PRECIZEZ CA NU AVEM COPII.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: flaviusnet , utilizator 18:22, 9 Iulie 2005
Din pacate nu aveti absolut nici un drept pe seama bunurilor ce au fost achizitionate de concubin in calitate de proprietar.

Concubinajul nu este recunoscut de legea romaneasca.

din pacate pt d-voastra nu exista in momentul de fata o lege care sa protejeze relatiile care se nasc din concubinaj-in special cele patrimoniale.vrem integrare,dar nu oferim un cadru legislativ suficient de adaptat cerintelor si nevoilor actuale ale roamanilor,actuali si viitori europeni.
Revenind la problema juridica a d-voastra:
Daca la dobandirea imobilului a participat in calitate de cumparator iubitul d-voastra,atunci el este considerat proprietar de drept asupra imobilului, din pacate pt d-voastra.acesta are insa fata de d-voastra totusi o obligatie extracontractuala,ce decurge din plata nedatorata sau din imbogatirea fara justa cauza,si,de aceea d-voastra puteti solicita restiruirea sumei datorate sau despagubiri pt cheltuielile efectuate.
Cu privire la bunurile mobile dobandite,daca puteti dovedi modul de dobandire,atunci acestea va pot reveni d-voastra.
Este o situatie delicata,care poate intr-un viitor va avea o rezolvare legislativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj din concubinaj dorintanase2005 dorintanase2005 Intrebarea mea este urmatoarea:tatal meu,traieste in concubinaj de ~ 8 ani .Are o casa cumparata cand era vaduv(si-n actul de vanzare-cumparare este ... (vezi toată discuția)
Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)