avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cu art. 56 alin. 1 lit. c
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cu art. 56 alin. 1 lit. c

Buna ziua!
As dori sa va intreb cum trebuie procedat in momentul in care o firma primeste informare (deocamdata doar din partea salariatului, la firma nu a ajuns inc nimic) ca i s-a admis cererea de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Drepturile au fost stabilite incepand cu data de 07.04.2014.
Nu stiu cum se procedeaza in acest caz. Trebuie sa incetez contractul individual de munca la data la care a fost comunicata decizia si sa inregistrez unul nou in ziua urmatoare sau pot lasa activ contractul pe care il are deja caci atat angajatul cat si firma angajatoare doreste continuarea relatiei de munca.
Din punctul de vedere al celor de la Pensii, contractul poate continua fara probleme, nu stiu care este opinia ITM-ului.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
bvr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 10 Iulie 2014
Codul muncii prevede incetarea de drept a c.i.m. la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare pentru limita de varsta.
Da, insa in cazul in care se doreste continuarea relatiei de munca de ambele parti, mai trebuie sa incetez contractul?
Da, se inceteaza c.i.m. si se incheie unul nou.
Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti, va rog, cum inregistrez decizie incetare CIM si un nou contract?
Angajatorul vrea sa-i faca un nou contract, dar perioada determinata.
Noul contract este cu data de incepere 11.07.2014. Contractul vechi trebuie saincetez in 11.07.2014. pot sa inregistrez azi si incetare si CIM NOU? In aceasta ordine?
Multumesc.
Da, se pot face ambele operatiuni astazi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: astazi am primit o copie a deciziei de pensionare pentru limita de varsta pentru o salariata care ... (vezi toată discuția)