avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil

cum pot face ca actualul meu sot sa imi adopte copilul (copilul este trecut in certificatul de nastere pe numele meu de domnisoara),avand in vedere ca fostul meu partener(tatal copilului)nu a vrut sa il recunoasca?
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 17:51, 2 Iulie 2014
In cazul in care actualul dvs. sot este de acord si isi doreste sa adopte copilul,va puteti prezenta la Instanta de Tutela din raza domiciliului dvs.,cu urmatoarele acte:
1.-certificatul de nastere al copilului-copie legalizata
2.-CI ale dvs. si ale sotului
3.-Certificatele de nastere ale dvs si ale sotului -copii legalizate
4.-Certificatul de casatorie-copie legalizata
5.-Cazierul judiciar al sotului
6.-Certificatul medical al dvs si al sotului,privind starea de sanatate,eliberat de catre medicul de familie
7.-Certificatul medical privind starea de sanatate a copilului,eliberat de catre unitati publice nominalizate de catre DSP
8.-Consimtamantul sotului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia alina nica alina nica sunt divortata si recasatorita cu un copil din prima casatorie.sotul meu vrea sa treca copilul pe numele lui deoarece tatal biologic nu a vizitat niciodata ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Incuvintare adoptie! felicya felicya buna seara! am si eu o intrebare si as dori raspuns. sunt mama unui copil dintr-o casatorie anterioara si actualul sot vrea sa-l adopte. tatal biologic al ... (vezi toată discuția)