avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din UK in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din UK in Romania

Am 17 ani si am bilet catre Romania din UK la Wizz air. Si o sa plec singura. Poate sa nu ma lase sa plec din UK doar pentru ca nu sunt cu parinti? Stiu de legea din Romania, dar se aplica doar pentru cei care vor sa plece din Romania nu? Poate sa imi explice cineva, va rog. (Am pasaport romanesc.)

esti minora , cum ai cumparat biletul , sau mai bine spus , Wizz , cum a vandut bilet unui minor ?
Pentru ca am 17 ani, si wizz air considera copii de peste 14 ani, adulti. Problema este in legatura cu Romania. Pot sa intru in tara singura? Si din UK se zice ca poti iesi daca ai peste 16 ani, dar nu sunt sigura daca pot intra in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
GeorgianaDuta, utilizator
La Politia de Frontiera scrie doar de iesirea unui minor din Romania, nu zice si de intrare. Si am pasaport individual romanesc. Celor din UK nu prea le pasa de romani, sunt residenta aici de 2 ani. Dupa varsta de 16 ani ai voie sa pleci. Sunt putin confuza, atata tot.
pai asta zic ....la plecare minorul (pana in 18 ani) , trebuie insotit , dealfel , tot insotit intra inapoi in tara .
la noi , dupa varsta de 18 ani te numesti major , si iti intrii in anumite drepturi .
Pe biletul meu de la Wizz air scrie asa: Dacă rezervarea dvs. include un copil sau un minor, asiguraţi-vă că respectaţi regulile impuse de ţara de plecare referitoare la călătoria în străinătate a copiilor.
Si o prietena de a mea a plecat astazi in Romania cu mama ei. Si nu i-a cerut nimic de la notar.

Alte discuții în legătură

Călătorie cu avionul minor de 16 ani Maria_Pasarica Maria_Pasarica Salutare, am nevoie de ajutorul vostru în legătură cu câteva întrebări legate de viitoarea mea călătorie avionul. Am vârsta de 16 ani și doresc să ... (vezi toată discuția)
Calatorie wizz: uk-romania florin97 florin97 Am 17 ani si bilet de la wizz din Londra catre Timisoara. O sa am vreo problema cand ajung in tara sau cand plec de aici? (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa-mi iau banii înapoi? simona dumitrana simona dumitrana Buna ziua,am achiziționat un bilet de avion pentru un minor de 17ani de la wizzair ...am crezut ca este posibil ca acesta sa călătorească neînsoțit ... (vezi toată discuția)