avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Călătorie cu avionul minor de 16 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Călătorie cu avionul minor de 16 ani

Salutare, am nevoie de ajutorul vostru în legătură cu câteva întrebări legate de viitoarea mea călătorie avionul. Am vârsta de 16 ani și doresc să călătoresc cu o persoană de 18 ani. Întrebările mele sunt următoarele :
1. De ce am nevoie să merg cu avionul, fiind minoră?
2. La compania Wizz Air, sunt considerată copil și pot solicita să stau gratuit lângă persoană cu care doresc să merg? Pe site am văzut că se percepe o taxă să ai locurile alăturate, mai puțin la copii, însă, când doresc să cumpăr biletele, îmi apare ca un adult, pentru ei, este considerat de la 14+ ani.
Părinții mei mi-au permis să călătoresc doar dacă sunt supravegheată de persoana majoră pe toată durata zborului, țin să menționez că am încercat câteva ore să iau legătura cu ei, însă degeaba, nu am primit nici un răspuns. Apreciez orice informație și orice sfat, mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:42, 29 Decembrie 2023
Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori
[ link extern ]
1. De ce am nevoie să merg cu avionul, fiind minoră?


ca sa ajungi la destinatie mai repede :)

de ce acte ai nevoie ? actul de calatorie- pasaport sau buletin,biletul de avion si acordul parintilor dat la notar.
Parintii isi dau acordul sa te insoteasca un adult cunoscut ( caruia ii trebuie sa aiba si cazierul) sau un insotitor de bord. Pt acest ultim caz, trebuie sa ia legatura cu compania de zbor, poate asigura sau nu acest serviciu,


La compania Wizz Air, sunt considerată copil și pot solicita să stau gratuit lângă persoană cu care doresc să merg?

nimic nu e gratuit in lumea asta, cu atat mai putin la compania de zbor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie cu avionul ca și minoră Maria_Pasarica Maria_Pasarica Salutare, am nevoie de ajutorul vostru în legătură cu câteva întrebări legate de viitoarea mea călătorie avionul. Am vârsta de 16 ani și doresc să ... (vezi toată discuția)
Plecare din uk in romania GeorgianaDuta GeorgianaDuta Am 17 ani si am bilet catre Romania din UK la Wizz air. Si o sa plec singura. Poate sa nu ma lase sa plec din UK doar pentru ca nu sunt cu parinti? Stiu de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)