avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea preavizului

Buna ziua, de curand mi-am depus demisia la firma la care lucrez pentru ca mi-am gast un alt loc de munca. Mi s-a acordat, dar cu un preaviz de 6 zile. Eu trebuie sa ma prezint la noul loc de munca si imi mai raman 3 zile din preaviz in care nu pot merge. Ce mi se poate intampla in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 2 Iulie 2014
In cazul nerespectarii termenului de preaviz , in speta, este posibil ca in perioada lipsa sa figurati absent nemotivat.

Va fi foarte greu pentru angajator sa dispuna o eventuala cercetare disciplinara a dvs , in speta.
Am fost amenintata ca mi se v-a desface contractul pe motive disciplinare, e posibil acest lucru?
Eu mi-am depus demisia incepand cu data de 30.06.2014 si perioada de preaviz s-ar incheia in data de 07.07.2014, nu?
1. Este posibil , dar cred ca instanta va anula decizia, intrucat probabil va considera prea scurt intervalul de timp de 3 zile pentru efectuarea cercetarii disciplinare , intrucat aceasta necesita mai multi pasi.

2. Intr-adevar, termenul de 6 zile incepe sa curga cu data de 01.07.2014, iar contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz -07.07.2014.
Imi puteti sugera alta modaltate de a proceda? Sincer nu vreau sa sa incheie in acest fel colaborarea cu firma actuala.

In preaviz intra si zilele de week-end? Precizez faptul ca firma la care lucrez in prezent isi are magazinul intr-un centru comercial
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
In calculul preavizului intra si zilele de week-end daca termenul este stabilit pe zile calendaristice si nu lucratoare.

Alta modalitate ar fi ca angajatorul sa renunte si la acele 3 zile de preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia-preaviz zile lucratoare weekend HoncuRoxana HoncuRoxana Buna seara, Mi-am depus demisia, urmeaza sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare, dar firma ma obliga sa lucrez de luni pana duminica inclusiv deoarece ... (vezi toată discuția)
Demisie diadora_74 diadora_74 Daca in contractul de munca exista o clauza de demisie de 45 de zile, este obligatoriu sa fie respectata?! Se poate da demisia cu un preaviz de 20 de zile, ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Mmelanie Mmelanie Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada ... (vezi toată discuția)