avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma inactiva
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma inactiva

buna seara.am facut o firma in anul 2008 care nu a avut activitate iar in 2009 am suspendato pe 3 ani.am fost cu toate declaratiile la zi.iar in 2012 trebuia sa o suspend din nou sau sa fac ceva cu ea si venind in viata mea bebe nu am mai facut nimic legat de firma.altcineva a avut prioritate :) acum in 2014 m-am gandit sa imi deschid un magazin pe firma lasata de izbeliste atata timp.de la administratia finaciara mi-au spus ca este inactiva si trebuie sa depun nu stiu ce declaratii,platit taxe..penalizari intre 1000lei -5000lei m-ar costa.ce parere aveti?firma nu a vut nici un profit.nici macar o zi de activiate.acum daca nu mai fac nimic cu firma..sa uit de ea.ce mi se poate intampla?am cazier judiciar?nu imi mai pot deschide firma niciodata? ca si persoana fizica mi se poate intampla ceva ca las firma asa?sincer nu imi permit sa dau atatia bani ptr niste acte...declaratii.oare nu se dizolva singura??ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:38, 2 Iulie 2014
elenutz a scris:
ce parere aveti?firma nu a vut nici un profit.nici macar o zi de activiate.acum daca nu mai fac nimic cu firma..sa uit de ea.ce mi se poate intampla?am cazier judiciar?

Va sfatuiesc sa platiti sumele si sa va apucati de treaba cu firma, adica sa deschideti magazinul (ce sunt 5000 lei raportat la activitatea care urmeaza sa o desfasurati? nimic), daca ignorati situatia, datoriile vor creste si la un moment dat anaful se va indrepta impotriva firmei dar si a dvs. ca persoana fizica, in calitate de organ de conducere al firmei si o sa va treziti ca veti avea de platit de 10 ori mai mult decat acum si o sa va doara mai tare (in conditiile in care nici nu ati facut nimic cu firma, dar nici nu ati inmormantat-o legal, caci mortul trebuie bagat in groapa, in cazul de fata radiat de la registru). Deci ...nu mai stati pe ganduri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl lichidat la onrc magyari maria magyari maria Buna ziua. Sunt administrator (impreuna cu fostul meu sot) la un SRL, care din 2004 nu a mai depus bilant si nici alte declaratii etc. la ONRC apare lichidata ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva tiny_23 tiny_23 Buna ziua, As dorii sa stiu daca o firma care este declarata inactiva fiscal, mai poate semna contracte? Stiu ca nu mai poate emite facturi, dar as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate mihaela3102 mihaela3102 Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc: 1. pentru o societate comerciala fara activitate infiintata anul trecut, purtatoare de tva (nu are activitatea ... (vezi toată discuția)