Sotul meu colaboreaza cu o societate italiana pentru transporturi de marfa cu un camion propriu. Dupa efectuarea curselor, sotul meu emite factura pentru cursele efectuate insa societatea italiana nu efectueaza platile integral. Am dori sa stim ce modalitati ar exista prin care sa recuperam suma de bani restanta si care in timp devine din ce in ce mai mare. Trebuie sa deschidem un proces? Exista si alte cai de a sili societatea italiana sa plateasca diferenta de bani?
Depinde de modul de colaborare.Exista contract, comanda ferma, sau numai facturi?
Aveti la dispozitie cerere de valoare redusa (fasta ordonanta de plata) depusa la instanta, care are un caracter mai urgent decat calea dreptului comun.
avem numai facturi emise pe care societatea italiana le-a semnat (ceea ce se intelege ca le-a acceptat la plata).
Noi am inceput procedura de mediere, am trimis catre ei scrisoare prin care le solicitam plata contravalorii facturilor (am anexat si copii ale facturilor), insa ei nu ne-au dat raspuns. noi nu avem posibilitate sa-i actionam in instanta deoarece nu ne permitem sa platim taxa de timbru. Ar exista alte modalitati/proceduri prin care sa recuperam banii?