avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi neincasate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi neincasate

O firma de transport a realizat din luna iunie si pana in prezent 8 transporturi de marfa intern pe ruta Satu Mare - Pitesti, pe baza de comanda scrisa. A facturat cursele, prezinta CMR-uri, iar cursele insumeaza un total de circa 8000 eur. Problema e ca firma din Pitesti nu vrea sa plateasca aceasta suma cu explicatia ca nu are bani etc. De o saptamana nici la telefon nu mai ridica nimeni... Noi avem nevoie mare de acesti bani, cum am putea sa ii recuperam? Firma noastra e din Satu Mare.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:46, 12 August 2010
Buna ziua.

In cazul in care facturile au ajuns la scadenta si puteti face dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile, adresati-va instantei cu o cerere de emitere a ordonantei cuprinzand somatie de plata, intemeiata de dispozitiile OG nr.5/2001, cu modificarile la zi.
Anexati cererii copii dupa fiecare comanda emisa de debitor si copii dupa facturile emise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cmr ancutza1709 ancutza1709 Buna ziua am mare nevoie de ajutor in urmatoarea problema: Casa de expeditie X a incheiat un contract de transport cu beneficiarul Y firma din Ungaria, ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de la parteneri de afaceri DanielaMol DanielaMol Buna ziua, Sotul meu colaboreaza cu o societate italiana pentru transporturi de marfa cu un camion propriu. Dupa efectuarea curselor, sotul meu emite ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite pe cale juridica eugen_david eugen_david Buna ziua, Am o mare problema, acum 2 luni am incheiat un contract de transport marfa cu o firma de curierat din Craiova am facut transport de marfa pe ruta ... (vezi toată discuția)