avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere - probe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere - probe

intrun proces in care eu sunt parat si am cerut proba cu martori si inscrisuri pot chema ca martor pe mama mea si atasa la dosar ca inscris o scrisoare pe care eu am primit-o de la reclamanta ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:42, 12 Mai 2009

Nu pot fi ascultati ca martori: rudele si afinii pâna la gradul al treilea inclusiv
studentica a scris:


Nu pot fi ascultati ca martori: rudele si afinii pâna la gradul al treilea inclusiv


Art. 190 C.proc.civ. dispune ca , in pricinile privitoare la starea civilă sau divorţ se vor putea asculta rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv, în afară de descendenţi.

Pentru pensie alimentara este nevoie de adeverinta de salariu sau de orice alt act prin care se dovedeste ca se obtin venituri cu caracter permanent.
Puteti depune la dosar acea scrisoare a reclamantei...depinde daca este o proba concludenta si ajuta la rezolvarea cauzei favorabil dumneavoastra.
Daca ne spuneti si care este continutul acelei scrisori va putem ajuta si mai mult.
Depozitia mamei dvs poate fi apreciata in concret de catre instanta de judecata .

Cu privire la pensia de intretinere , se pot verifica veniturile ce au caracter de continuitate prin adrese la ITM , Administratia Financiara, societatea unde prestati o munca remunerata ....
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Art. 190 C.proc.civ. dispune ca , in pricinile privitoare la starea civilă sau divorţ se vor putea asculta rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv, în afară de descendenţi.


Aceasta reglementare se aplica in cazul in care pensia de intretinere este un capat de cerere accesoriu actiunii de divort. Dar oare se mai aplica ea daca cererea de stabilire sau majorare a pensiei de intretinere este o actiune de sine statatoare? Articolul prevede clar "actiunile de stare civila si divort", nu "dreptul familiei". In situatia in care actiunea este separata ea va fi incadrata la "minori si dreptul familiei" , dar nu va fi considerata accesorie divortului si nu i se vor mai aplica prevederile articolului. Este exact ca atunci cand in cadrul actiunii de divort capatul de cerere referitor la partaj se disjunge urmand a fi judecat dupa ramanerea definitiva si irevocabila a divortului, situatie in care rudele si afinii nu mai pot fi chemati ca martori.

Alte discuții în legătură

Declaratie semnata cu martori,dar nu la notar,ca sustinere pentru partaj?! ijmuiden ijmuiden Buna ziua, Puteti va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces de partaj,declaratia parintilor mei,semnata in prezenta unor martori,care au semnat si ei,are ... (vezi toată discuția)
Martor lilicrin lilicrin Ca martori sunt credibili rudele de gradul I ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Intrebare partaj vicar vicar Buna ziua sora mea si cumnatul meu pot fi martori intr-un proces de partaj intre mine si fostul meu sot? (vezi toată discuția)