avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut pentru alcool

Buna,
In noaptea de vineri am avut proasta idee sa conduc baut prin Bucuresti, la intoarcerea de la un chef spre casa, asa ca am ramas fara permisul romanesc si cu mari sanse de-a avea peste 0,8 in sange din moment ce in aer erau 0,6 ceea ce inseamna dosar penal din cate am inteles. In toata viata mea am avut o singura amenda de viteza in localitate acum cativa ani cand mi-au luat doua puncte si 40 lei amenda. N-am avut niciodata condamnari sau alte "contacte" cu justitia.
M-am uitat pe alte postari si inteleg ca toata treaba cu judecata se poate intinde pe luni de zile sau chiar ani.
Daca are cineva timp, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Cum fac sa aflu si eu rezultatul analizelor de sange? Mi-au luat banii pe ele cei de la IML dar mi-au spus ca rezultatul il poate lua doar politia.
2. Desi locuiesc in Bucuresti de vreo doi ani, am pastrat buletinul cu adresa de Suceava din motive pur personale: unde ar urma sa se judece procesul, in Bucuresti unde am savarsit fapta sau in Suceava unde am domiciliul din buletin?
3. Mai am un permis perfect valabil emis prin Nord America. Polisitistii care l-au luat pe asta romanesc mi-au zis ca-i OK daca conduc cu cel strain insotit de pasaportul tarii respective ceea ce-mi suna destul de ciudat, ma gandeam ca ala-i bun oriunde in lume dar nu in tara unde ai un permis suspendat. Pareri, sfaturi?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: bradstefan , utilizator 18:11, 23 Iulie 2009
JH , exista retinerea in vederea suspendarii permisului de conducere....
O fi existand (desii eu nu cred, pentru ca permisul nu poate fi suspendat, ci dreptul de a conduce, ceea ce nu e acelasi lucru), insa "in vederea" nu se poate confunda cu "suspendarea"...
Domnu' doru20001 fa si matale ce face toata lumea din situatia asta. Ai cauza pe rol, ia certificat de grefa, mergi cu el la militienii care ti-au luat permisul si ia-l inapoi. De vei merge cu cel de America, o iei pe cocoasa, pentru ca tot cf oug care reglementeaza circulatia, nu ai voie sa posezi doua permise de conducere (chiar daca e de America). De te vor prinde cu alta boacana te cauta, te gasesc cu permisul suspendat si ai sa mai ai o buba-n cap...
Revenind... daca permisul l-ai luat in Bucuresti si acum stai in Bucuresti, e simplu, te prezinti la ei cu certificatul de grefa si-l iei. Daca permisul l-ai luat la Suceava... atunci alta-i calimera, trebuie sa revezi nordul Moldovei ca sa-ti iei permisul daca au trecut 20 de zile de cand ti l-au luat si ei au respectat legea si l-au trimis acolo.
Multumesc pentru raspunsuri. N-am reusit sa inteleg cum aflu si eu alcoolemia din sange?
Cu siguranta am sa-mi iau un avocat iar pentru folosirea celuilalt permis am sa incerc sa ma interesez direct la politie.
Orice alte idei sunt binevenite.
Multumesc
Buna,
Sunt cam in aceeasi dilema si eu cu permisul american. Cred ca ar fi ok, daca am avea cetatenie sau domicilu acolo, deci daca ai avea si pasaport US si cu adresa de acolo. altfel.. le dai buletinul de aici, permisul de acolo. Imediat te verifica (ma gandesc eu) si vede ca ai aici alt permis retinut pentru conducere sub influenta.
Nu sunt expert, dar cam asa am inteles lucrurile din ce mi s-a explicat, si am decis sa fiu o luna pieton si sa nu risc.
Voi incerca data viitoare daca mai fac o prostie sa o dau pe aia. daca nu le place o dau pe cea din Ro.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)