Buna,
In noaptea de vineri am avut proasta idee sa conduc baut prin Bucuresti, la intoarcerea de la un chef spre casa, asa ca am ramas fara permisul romanesc si cu mari sanse de-a avea peste 0,8 in sange din moment ce in aer erau 0,6 ceea ce inseamna dosar penal din cate am inteles. In toata viata mea am avut o singura amenda de viteza in localitate acum cativa ani cand mi-au luat doua puncte si 40 lei amenda. N-am avut niciodata condamnari sau alte "contacte" cu justitia.
M-am uitat pe alte postari si inteleg ca toata treaba cu judecata se poate intinde pe luni de zile sau chiar ani.
Daca are cineva timp, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Cum fac sa aflu si eu rezultatul analizelor de sange? Mi-au luat banii pe ele cei de la IML dar mi-au spus ca rezultatul il poate lua doar politia.
2. Desi locuiesc in Bucuresti de vreo doi ani, am pastrat buletinul cu adresa de Suceava din motive pur personale: unde ar urma sa se judece procesul, in Bucuresti unde am savarsit fapta sau in Suceava unde am domiciliul din buletin?
3. Mai am un permis perfect valabil emis prin Nord America. Polisitistii care l-au luat pe asta romanesc mi-au zis ca-i OK daca conduc cu cel strain insotit de pasaportul tarii respective ceea ce-mi suna destul de ciudat, ma gandeam ca ala-i bun oriunde in lume dar nu in tara unde ai un permis suspendat. Pareri, sfaturi?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Vineri ,06.06.2009 m-a oprit politia in Tulcea! Veneam de la discoteca si am baut 2 pahare de vin.Mi-au dat sa suflu si mi-a iesit 0.18 mg/l in aerul expirat.Mi-a suspendat permisul pe 90 de zile si amenda 540 lei.Intrebarea este: Pot sa dau test sa imi reduca pedeapsa la 30 de zile tinand cont ca nu am 1 an de cand am permisul (am 10 luni) ? Multumesc anticipat pt cei ce vor raspunde.Cu stima Alex Radu
Buna,
Trebuie sa ma prezint maine la politie sa dau o declaratie cum s-au intamplat lucrurile. Este prin zona vreun avocat care sa fi avut ceva similar si care sa vrea cazul?
Multumesc
buna ziua .am si eu o mare problema.pe data de 24.05.2009 am fost oprit d e politie si testat cu aparatul etilotest conform testarii mi-a iesit 0.43 in aer respirat .am mers la IML unde mi-au recoltat sange.a doua zi am fost si am platit analiza sangelui ,dupa acre am mers la udriste si am anuntat .mi-au spus ca trebuie sa a stept acasa ca voi fi anuntat . au trecut aproape 2 luni de atunci si nimic .am mai fost la udriste dar am primit acelasi raspuns ''' astepta-ti acasa'''' . are cineva idee cat iese la analiza sangelui daca la aer a iesit 0,43 ?? am nevoie de un sfat .ce sa fac ? sa astept ?
am sunat aproape zilnic la udriste dar am reusit doar sa vorbesc cu doamnele de la centrala pt ca la permise suspendate ori suna ocupat ori nu raspundea nimeni .va multumesc.
In sange iese dublu.Pana in 0,40 inclusiv nu exista obligativitatea recoltarii probelor biologice deoarece nu se depaseste limita celor 0,8 mg alcool pur in sange pentru ca fapta sa constituie infractiune.Tu ai depasit doar cu 0,03 ceea ce a dus la obligativitatea recoltarii probelor si totodata acest 0,03 s-ar putea sa faca diferenta intre contraventie si infractiune.