avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat 2 ore sau din mana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat 2 ore sau din mana

Salut tuturor,
Am nevoie de sfatul dvs. Cum este mai bine, sa fiu angajat pt 2 ore pe suma de 200 ron, dar nu voi incasa nici un ban, banii acestia se vor duce pe taxe. Ma intereseaza sa am sanatatea, etc. Si un prieten ma angajeaa pt2 ore iar wu sa platesc taxele.. Sau
Sa platesc din mana tot ce trebui catre stat.

Cat as plati din mana lunar si care ar fi cea mai buna alegere? Multumesc
Cea mai buna alegere este incheierea unui c.i.m.fie cu norma intreaga ,fie cu timp partial.
la 200 lei salariu brut tb sa dati statului 90 lei

chiar daca nu veti incasa niciun ban, tb sa semnati statul de plata. 167 lei (net) si-i insuseste prietenu' angajator.
Alegeti CIM cu timp partial. Pentru un contract de asigurare veti achita contributii la suma de 35%xsalariul mediu (2298)xcota contributii, deci o suma mult mai mare, decat pentru cei 200 lei.
- pentru contract de asigurare la pensii veti achita 252 lei/luna

- pentru contract de asigurare la sanatate veti achita 49,5 lei pe luna.

- pentru contract de asigurare la somaj veti achita 4,5 lei pe luna.

Ideea este urmatoarea. Eu ii fac promovare mereu , el imi da 200 lei lunar. Si eu as vrea ca sa platesc acesti 150-200 ron lunar cim dar ca sa fiu angajat. Nu stiu cate ore as fi angajat. Am discutat sa fiu de acesti bani, fara sa mai dau din mana.

Alte discuții în legătură

Micsorare de salariu laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La angajare am negociat cu compania un salariu de 975 ron.Ca aceasta suma sa fie cea pe care o luam in mana,pe fluturas aparea un salariu suplimentar de 360 ... (vezi toată discuția)
Remunerare presedinte- cea mai ieftina varianta andreistan andreistan Presedintele blocului nostru (eu) nu este remunerat. S-a luat decizia sa fie remunerat lunar cu mirobolanta suma de 250 RON. Care este cea mai \\"ieftina\\" ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pentru salariu minim pe economie bolca cristina bolca cristina buna ziua,ma numesc cristina si sunt de meserie asistent medical generalist la un cabinet de medicina generala particular. am angajare cu carte de munca dar ... (vezi toată discuția)