Buna ziua. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Recent am ridicat de la Tribunal o sentinta LEGALIZATA (am cerut anterior legalizarea) prin care Finantele au fost obligate sa-mi restituie taxa auto. Acuma, aceasta sentinta impreuna cu o cerere si copie dupa cartea de identitate, eu trebuie o prezint la Finante pentru a-mi da banii inapoi. Ceeace nu sunt eu in clar: E suficient ca aceasta sentinta sa fie legalizata sau trebuie sa fac o cerere si sa o prezint din nou aceluiasi tribunal pentru a o investi cu FORMULA EXECUTORIE ? (si eventual cat ar costa). Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva :)
Incepand cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila ( 15.02.2013) nu mai este necesara investirea cu formula executorie a hotararilor judecatoresti sau oricaror alte inscrisuri ce constituie titlu executoriu, prin urmare este suficienta legalizarea hotararii.
Multumesc mult doamna avocat simonette12, mie mi-a dat de gandit Ordinul nr. 741 din 29 mai 2014 a ministrului mediului şi schimbărilor climatice şi ministrul finanţelor publice, publicat in MO nr. 454 din data de 20 iunie 2014, care prevede la Anexa 1, Cap. 1 pct. 7: 7.La cererea de restituire se anexează, în vederea verificării acestora, următoarele documente:
a)hotărârea judecătorească executorie, în copie legalizată;
b)actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia, în copie;
Va doresc toate cele bune