avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parasire domiciliu- plangere penala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parasire domiciliu- plangere penala?

O persoana in varsta (mama) a plecat de la domiciliu. A fost indrumata de binevoitori sa imi faca plangere ca am alungat-o eu. Dupa ce a venit cu politistul a plecat din nou, lucru observat si de catre agent. Ce fel de plangere ii pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 12:09, 3 Iulie 2014
cred ca ar fi mai bine sa va indreptati impotriva "binevoitorilor" cu o plangere .
daca agentul a consemnat ca doamna a repetat "parasirea" domiciliului , o sa fiti acoperit pentru urmatoarele necazuri care or sa fie provocate impotriva dumneavoastra .
nu trebuie sa ii faceti nici o plangere si nici nu aveti vreo baza legala pentru a face acest lucru. Este o persoana majora care poate pleca si reveni la domiciliul personal ori de cate ori doreste. Cat priveste plangerile pe care spuneti ca vi le face mama Dvs, daca nu exista dovada vreunui abuz inseamna ca nu aveti de ce va teme de nici o plangere.
"Actiunea prin care o persoana determina, cu intentie , pe o alta persoana sa savarseasca o infractiune , fiind o forma a participatiei penale.Instingarea poate fi : simpla, calificata, directa, indirecta etc. Instigarea este simpla cand s-au folosit fata de instigat mijloace imateriale de convingere (rugaminti , indemnuri etc); instigarea calificata cand mijloacele folosite sunt de corupere, cum ar fi: promisiuni de daruri sau alte foloase; instigarea directa cand se indica instigatului ce anume infractiune sa savarseasca; instigarea indirecta cand nu se indica in mod direct si explicit ideea savarsirii faptei, ci indirect, provocand la instigat o stare de spirit care face sa nasca in mintea sa hoatrarea de a savarsi infractiunea.Se mai face distinctie intre instigarea individualizata, instigarea publica."


de aici extragem "Instigarea este simpla cand s-au folosit fata de instigat mijloace imateriale de convingere (rugaminti , indemnuri etc);"...deci ar exista o baza legala .
tocmai ca este o persona majora , denota faptul ca cineva o instiga sa faca plangeri ca fiul a alungat-o de acasa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot citi despre infractiunea de incitare la ura Sever Simion Sever Simion As dori sa aprofundez acest subiect: infractiunea de incitare la ura si sa citesc eventual din jurisprudenta. Sper sa existe... Imi puteti va rog recomanda ... (vezi toată discuția)
Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)
Una mica despre bacalaureat mimishor mimishor Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am ... (vezi toată discuția)