avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Balanta de verificare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Balanta de verificare PFA

Buna ziua,
Vreau sa trec de la platitor de TVA la neplatitor de TVA. La formularul 096 trebuie sa adaug si balanta de verificare. Cum se completeaza aceasta ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Anghel , Contabil 14:37, 3 Iulie 2014
La pfa nu se discuta despre balanta de verificare pentru ca se tine contabilitatea in partida simpla.
Buna ziua,
Incercati sa discutati cu cei de la administratie si sa-i faceti cumva sa inteleaga ca nu poate fi vorba de o balanta , intrucat d-voastra nu aveti situatia TVA-ului decat in jurnale, fara a fi transpusa in conturile de TVA aferente.
Asa cum a precizat un alt coleg in cazul d-voastra se tine contabilitate in partida simpla, venit minus cheltuiala, impozitat 16%, cu conditia ca determinarea venitul impozabil sa fie aleasa in sistem real.
In condiitile in care nu ajungeti la o intelegere cu cei de la Administratie va trebui sa transpuneti in conturi operatiunile pentru a putea intocmi o balanta, desi ma repet, nu este necesar in cazul d-voastra.
Succes.:)
Si acum ca ma gandesc mai bine, cei de la administratie nu doresc de fapt o balanta, ci doresc sa confrunte soldurile de TVA, de plata respectiv de recuperat , si asta se poate face teoretic doar cu o balanta.
Exista totusi si posibilitatea sa depuneti doar jurnalele de TVA pentru perioada in care ati fost platitor de TVA, dar aici intervine si amabilitatea functionarului, daca ma intelegeti ce vreau sa zic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum iese o intreprindere individuala din evidenta platitorilor de tva schumiholic schumiholic Am o intreprindere individuala care a fost nevoita la inceputul lui 2012 sa devina platitoare de tva pentru depasirea plafonului vechi. In prezent cifra de ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)