avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar indemnizatie

Buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!am nascut...mi am luat postnatalul de 42 de zile...si mi s a dat de la primarie o adeverinta sa merg la angajator sa o completez..ma sunat azi angajatorul sa merg sa o i au cq mi a completat o...si ca trebuie sa mai semnez ceva...va rog mult sa i spuneti chiar trebuie sa mai semnez ceva si ce anume... ???tin sa mentionez cacam fst in conflict cu angajatorul de cand am ramas insarcinata..si nu vreau sa am vreo surpriza...sa imi spuneti daca treb sa semnez cva si ce anume!!!va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 4 Iulie 2014
Ar putea fi vorba de cererea pentru suspendarea CIM in vederea efectuarii concediului pentru cresterea si ingrijirea copilului, pe care o faceti dvs.In urma acestei cereri angajatorul va da decizia de suspendare + acea adeverinta cu care mergeti la Primarie pentru a completa dosarul in vederea obtinerii indemizatiei.
Eu i am dus o cerere facuta de mine sa mi inceteze contractul de munca si adeverinta de la primarie....adeverinta sa mi o completeze ..si cerere sa mi o aprobe...semneze si stampileze...eu ce anume treb sa i semnez ei??
maramary a scris:

sa mi inceteze contractul de munca


NU sa inceteze!!! Sa se suspende!:)
Teoretic, n-ar trebui sa mai semnati altceva. Dar, nu semnati nimic pana nu cititi bine. Si, daca nu intelegeti ce anume va cere angajatorul sa semnati, reveniti aici si cereti informatii.
De fapt in cerere am scris sa mi aprobe acordarea indemnizatiei de crestere copil pana la varsta de 2 ani ...asa mi sa zis de la primarie..nu am zis nici sa suspende nici sa incheiei...e ok?
Angajatorul are obligatia a va aprobe concediu pentru cresterea copilului si nu acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Prin urmare, refaceti cererea si solicitati angajatorului acordarea CCC pentru o durata de 1 an sau 2 ani ori 3 ani in cazul copilului cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare ccc andrei987ro andrei987ro Buna ziua, va rog sa ma ajutati in sensul sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a primi indemnizatia pt cresterea copilului (unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma in timpul ccc miruna_ion miruna_ion Buna ziua, filiala la care am lucrat pana sa intru in concediu de crestere a copilului se va inchide iar operatiunile vor fi predate unui importator. Cei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o angajata in ccc, avand cim suspendat pana la ... mopy mopy Buna ziua, Am o angajata in CCC, avand cim suspendat pana la data de 22.11.2023. In data de 21.04.2023 a nascut al doilea copil. m-a anuntat ca doreste sa ... (vezi toată discuția)