1. Ameda penala si cheltuielile judiciare avansate de stat se achita la Administratia financiara de domiciliu, iar recipisa de plata a acestora se depune la instanta de executare ( prima instanta ) in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
2.In cazul in care persoana obligatala la plata cheltuielilor judiciare catre stat nu depune recipisa de plata integrala a acestora la instanta de executare in termenul de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, instanta comunica un extras de pe acea parte de dispozitiv organelor competente in vederea executarii acestora potrivit procedurii de executare silita a creantelor fiscale.
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica contravine Regulamentului de postare conform pct.3.3.
Daca mai aveti intrebari /nelamuriri legate de subiectul deschis, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Elizar68 a scris:
Buna ziua
Spuneti-mi si mie ce se intampla pentru neplata cheltuielilor judiciare catre stat in procesul penal ?
Am achitat amenda penala aplicata dar n-am putut sa achit si cheltuielile judiciare catre stat.Care e urmarea?
Va multumesc
aum300 a scris:
Neachitarea cheltuielilor judiciare ,CU REA CREDINTA,ar putea conduce la revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei şi dispunerea executării pedepsei în penitenciar.
Elizar68 a scris:
Eu am primit pedeapsa amenzii, pe care am platit-o, nu suspendarea pedepsei inchisorii.