avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala+cheltuieli judiciare neplatite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala+cheltuieli judiciare neplatite

Buna ziua,
Daca am o amenda penala de 6000 lei si o platesc pana la expirarea termenului de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii (sau de la comunicare?) dar nu pot plati si cheltuielile judiciare de 800 lei, ce mi se poate intampla in afara de executarea silita?
Amenda penala trebuie platita de trezoreria unde am domiciliul sau la cea de unde e instanta?
Va multumesc
1. Ameda penala si cheltuielile judiciare avansate de stat se achita la Administratia financiara de domiciliu, iar recipisa de plata a acestora se depune la instanta de executare ( prima instanta ) in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

2.In cazul in care persoana obligatala la plata cheltuielilor judiciare catre stat nu depune recipisa de plata integrala a acestora la instanta de executare in termenul de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, instanta comunica un extras de pe acea parte de dispozitiv organelor competente in vederea executarii acestora potrivit procedurii de executare silita a creantelor fiscale.


:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica contravine Regulamentului de postare conform pct.3.3.
Daca mai aveti intrebari /nelamuriri legate de subiectul deschis, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Elizar68 a scris:

Buna ziua
Spuneti-mi si mie ce se intampla pentru neplata cheltuielilor judiciare catre stat in procesul penal ?
Am achitat amenda penala aplicata dar n-am putut sa achit si cheltuielile judiciare catre stat.Care e urmarea?
Va multumesc

aum300 a scris:

Neachitarea cheltuielilor judiciare ,CU REA CREDINTA,ar putea conduce la revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei şi dispunerea executării pedepsei în penitenciar.

Elizar68 a scris:

Eu am primit pedeapsa amenzii, pe care am platit-o, nu suspendarea pedepsei inchisorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri. Deci sa inteleg ca obligatia de plata a cheltuielilor judiciare va ajunge la Administratia financiara de care apartin si mai departe urmeaza cursul executarii silite?
Va rog sa-mi raspundeti pentru ca nu mai am la dispozitie decat o saptamana pana la implinirea termenului de 3 luni de la data ramanerii definitive a comunicarii.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare catre stat- unde se achita, termen, procedura dany2015 dany2015 Buna seara,am o rugaminte sa imi raspunda si mie cine poate,sotului meu in urma unu proces penal i s-au dat o anumita suma de plata fiind cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare catre stat- termen de plata gabrielagabitzu gabrielagabitzu buna ziua.aveti idee daca exista termen pt plata taxei judiciare? (vezi toată discuția)
Nelamurire plata cheltuieli judiciare catre stat Sorinel1 Sorinel1 In temeiul art. 275 alin .2 lit . b c.pr.pen., se stabilesc cheltuieli juridiciare catre stat , in suma de 80 de lei , in sarcina lu . . . Cui sau unde ... (vezi toată discuția)