avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare catre stat- unde se achita, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare catre stat- unde se achita, termen, procedura

Buna seara,am o rugaminte sa imi raspunda si mie cine poate,sotului meu in urma unu proces penal i s-au dat o anumita suma de plata fiind cheltuieli judecatoresti catre sta,dar nu exista un termen,mar interesa cam cat ar fi termenul de plata sau cum se procedeaza,multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:53, 24 Ianuarie 2015
1.Cheltuielile judiciare avansate de stat se achita la Administratia financiara de domiciliu, iar recipisa de plata a acestora se depune la instanta de executare ( prima instanta ) in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

2.In cazul in care persoana obligatala la plata cheltuielilor judiciare catre stat nu depune recipisa de plata integrala a acestora la instanta de executare in termenul de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, instanta comunica un extras de pe acea parte de dispozitiv organelor competente in vederea executarii acestora potrivit procedurii de executare silita a creantelor fiscale.
Mergeti la trezorerie cu hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala+cheltuieli judiciare neplatite Elizar68 Elizar68 Buna ziua, Daca am o amenda penala de 6000 lei si o platesc pana la expirarea termenului de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotararii (sau de la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare catre stat- termen de plata gabrielagabitzu gabrielagabitzu buna ziua.aveti idee daca exista termen pt plata taxei judiciare? (vezi toată discuția)
Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile de judecată. când pot susține examenul pentru pentru permis? sosoZup sosoZup Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)