Detin un teren mprejmuit, situat intre case iar pe teren am o rulota amenajata ca mini -locuinta de vara. Nu stau acolo decat max. 1-2 luni pe an dar merg regulat ca sa intretin aspectul ingrijit al proprietatii. Terenul este intabulat si detin toate documentele de proprietate asupra lui.
3 laturi de gard sunt facute de mine, iar pe o singura latura (cea din stanga terenului) gardul este facut de vecinii mei.
Profitand de faptul ca nu locuim in permanenta acolo, vecinul din stanga, pune scara peste gard si sare in mod repetat in curtea mea sub diverse pretexte (fie ca vrea sa smulga o iarba care il deranjeaza, ca vrea sa "unga " gardul lui, s.a.)
Si pentru ca apa pluviala e o problema in mediul rural, acest vecin a indemnat pe vecinul din fundul curtii mele, cu care este si ruda, sa intre pe terenul meu si sa ingroape gardul din fundul curtii (gard din tabla metalica) astfel incat apa pluviala sa nu se mai scurga spre ei ci sa ramana sa balteasca la noi in curte.Mai mult, acesti vecini din stanga mea, printr-un sistem de uluci inadite la baza casei lor, colecteaza si dirijeaza apa pluviala ce se strange din propriile uluci de pe casa lor direct pe terenul meu, pe sub gard. De multe ori banuiesc chiar si faptul ca isi golesc fosa septica in curtea mea deoarece, in zona de langa gardul comun, pe unde trece si aleea de acces de la poarta spre rulota miroase foarte urat.
Am incercat sa discut cu acesti vecinii si sa le cer politicos sa nu mai violeze proprietatea mea dar raspunsul lor a fost f. agresiv si injurios la adresa mea iar rezultatul demersului meu a fist nul.. De regula neaga acuzatiile aduse dar, uneori, recunosc faptul ca pun persoane sa sara gardul in curtea noastra...Invoca faptul ca e gardul lor si ca trebuie sa aiba acces la el pe ambele parti. Vecinii nostri de vis-a-vis au surprins un nepot de-al vecinilor sarind in curtea noastra, Ne-am adresat Politiei locale care a trimis treprezentant la fata locului dar care ne-a spus ca nu se poate implica daca nu avem martori,. Vecinii de vis-a-vis nu vor sa depuna marturie acest caz pentru ca nu vor sa isi strice relatiile de vecinatate.
Ce e de facut? Politistul care se ocupa de aceast a speta in cadrul Politiei locale si care a surprins personal un astfel de "desant" in curte este vecin de strada cu noi si nu vrea sa se implice.
Va rog, sfatuiti-ma cum sa procedez pentru a-mi proteja proprietatea si a impiedica persoane straine sa mai intervina, cu rele intentii, pe proprietatea mea. .
amplasati camere de luat vederi si mergeti mai des sa verificati inregistrarile, dupa care inaintati plangere pentru tulburare de posesie la Parchet, nu la Politia Locala.
Scurgere ape pluviale
ludo
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile ... (vezi toată discuția)