avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aplicarea placutelor (dimensiuni si mase) pe camioane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aplicarea placutelor (dimensiuni si mase) pe camioane

Buna ziua, am luat amenda pentru nerespectarea obligatiei de a asigura echiparea autovehiculului cu placute din care sa rezulte dimensiunile si masele maxime autorizate, conf. art. 4, pct 61 din HG 69/2012.
Am intrat pe siteul oficial al RAR-ului si am gasit "În cazul în care vehiculul dv. are montate din construcţie sau de către o autoritate competentă dintr-un alt stat UE plăcuţe sau o plăcuţă combinată pe care sunt menţionate atât masele cât şi dimensiunile sale, nu mai este necesară confecţionarea unor alte plăcuţe."
In ce lege gasesc aceasta prevedere, deoarece camionul a fost adus din Germania si avea o astfel de placuta din fabricatie, as vrea sa fac plangere pe acest motiv.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 14:41, 4 Iulie 2014
file:///C:/Documents%20and%20Settings/recepb/My%20Documents/Downloads/transporturile-rutiere-din-romania-incotro-paradoxuri-legislative-in-romania-2012-1333620621b6683d74e65551ba0e8456a074ca57a8.pdf

un link care o sa va ajute .

Greutate 12 t, masa maxima autorizata 20500 kg, 3 axe.

Dar totusi nu zice ca as fi intrat pe un drum care intrezicea tranzitul autovehiculelor cu o masa mai mare ci zice foarte clar ca nu aveam acele placute.

De la 01.01.2014 trebuie comandate si montate placutele astea, acum nu stiu daca doar cei care nu au deloc acele placute sau chiar daca aveam placutele originale din fabrica tot trebuia sa le schimb cu astea noi.

Nu a mai fost nimeni de pe aici amendat pentru acelasi lucru...?
Multumesc, am gasit in link-ul dvs art in baza caruia am fost amendat, dar nu gasesc nicaieri daca aveam oblibatia de a monta acele noi placute din moment ce aveam placutele din fabrica.
daca a-3 axa nu este liftanta , ati incalcat articolul din cauza caruia ati luat amenda . cei din Germania au echipat camionul pentru un anumit fel de transport cu gabarit , care la noi in Romania nu se incadreaza in normele legale .infrastructura noastra este cum o stie toata lumea .

faptul ca ati fost ori filmat , ori oprit pe acel segment de controlorii ARR , duce automat la intrezicerea tranzitului , altfel nu se puneau chiar acolo sa faca controale . posibil sa nu fi fost nici semn montat de atentionare ca este intrezis tranzitul pe acolo ...
Transportam piatra sparta dar raman la parerea ca daca era asa cum spuneti trebuia sa fie alta incadrare juridica si nu art. 4, pct 61 din HG 69/2012 poate ma insel, nu stiu...

P.S. I.S.C.T.R.-ul a dat amenda

Alte discuții în legătură

Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)
Amenda isctr costty1973 costty1973 Buna ziua in luna iulie 2014 firma la care lucrez a fost amendata de catre ISCTR pentru ca masina autoutilitara N3 nu era echipata cu placutele din care sa ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters132975 ContSters132975 am primit amenda de la Autoritatea Nationala de Autostrayi si Drumuri Nationale din Romania SA, si nu gasesc in ordonanta 43 din 1997 art. 61 alin 1 lit p, ... (vezi toată discuția)