avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aviz MAPN vanzare terenuri extravilan si valabilitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aviz MAPN vanzare terenuri extravilan si valabilitate

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele 2 nelamuriri:
1. Din cate inteleg in lege, avizul MAPN pentru vanzarea la liber a unui teren extravilan este necesar doar daca se specifica in cartea funciara a acelui teren. Daca nu, avocatul trebuie/poate sa efectueze vanzarea. Corect?
2. Din legea vanzarii terenurilor cu pastrarea dreptului de preemtiune reiese ca daca in teremen de 30 de zile de la afisarea ofertei la primarie nu se anunta nici un preemtor atunci primaria acorda o adeverinta cum ca terenul poate fi vandut la liber. Nu gasesc insa nicaieri cat este valabila aceasta adeverinta, cat timp ai pana efectuezi vanzarea.
Si 2.1. :) Daca in perioada in care adeverinta pentru vanzarea la liber este valabila, se face un antecontract atunci cand inchei contractul de vanzare-cumparare(oricat a trecut de la antecontract), nu mai e nevoie sa se faca o noua procedura de afisare a ofertei de cumparare. Corect?
Va multumesc!
Iulian

Alte discuții în legătură

Buna seara am o situație.... părinții mei vor sa vândă un ... Danut Marius Danut Marius Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa vândă un pamant(cu toate actele in regula)....dar cumpărătorul spune ceva despre PREEMTIUNE si vrea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vanzare libera a terenului agricol marinpreda marinpreda Legea 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole din extravilan, prevede ca daca procedura de afisare a ofertei de vanzare s-a incheiat, nefiind nici un ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vânzare - cumpărare marysimo marysimo În 2004 bunica mea defunctă a vândut un teren fără adeverința de publicitate. Pe contract, la notar, au trecut un număr de înregistrare dar în ... (vezi toată discuția)