avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa vândă un ...

Buna seara
Am o situație....
Părinții mei vor sa vândă un pamant(cu toate actele in regula)....dar cumpărătorul spune ceva despre PREEMTIUNE si vrea sa meargă împreună cu părinții mei la un notar si sa faca un contract ca si cum le-ar fi dat acum câteva luni 3000 lei.....Este in regula asa ceva? Mi se pare ca vrea sa ii tragă in piept
Astept un raspuns care sa ma lamureasca va rog
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:14, 13 Decembrie 2021
Dacă terenul este extravilan, mai trebuie îndeplinite niște formalități pana la vânzarea propriu zisa.
În cazul terenurilor extravilane, exista anumite categorii de persoane care au un drept de preferinta la cumpărare (numit drept de preemțiune).
Părinții dvs, în calitate de vânzători trebuie sa meargă la Primăria localității unde se afla terenul si sa depună oferta de vânzare la prețul cerut.
Oferta trebuie sa stea afișată la sediul Primăriei 45 zile.
Dacă la finalul acestui termen, niciunul dintre preemtori nu își manifesta intenția de cumpărare, primăria emite un proces verbal privind parcurgerea etapelor referitoare la afișarea ofertei, declarând terenul liber la vânzare.
Aceste documente sunt necesare la notar pentru încheierea contractului de vânzare.
Probabil cumpărătorul dorește sa achite părinților un avans, ca să fie sigur ca vor vinde lui terenul și în același timp vrea sa aibă și un document la mana, dacă tot da niște bani.
Puteți sa va asistați părinții la discuțiile cu acel cumpărător.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri si durata cumparare teren extravilan de la persoana fizica la persoana fizica assportiva assportiva Buna ziua ! Imi puteti spune cat mai succint care sunt procedurile de urmat pentru a achizitiona un teren extravilan si care este durata? (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)