avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proceduri si durata cumparare teren extravilan de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proceduri si durata cumparare teren extravilan de la persoana fizica la persoana fizica

Buna ziua ! Imi puteti spune cat mai succint care sunt procedurile de urmat pentru a achizitiona un teren extravilan si care este durata?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:54, 20 Februarie 2018
In cazul terenurilor situate în extravilan, Legea 17/2014 stabilește un drept de preemtiune (adică de preferinta la cumparare) in favoarea coindivizarilor, vecinilor, atendasului și statului român.
Vânzătorul trebuie să depună oferta de vânzare la sediul Primăriei, oferta care cuprinde detaliile terenului și prețul.
Oferta de vânzare trebuie să stea afișată 30 de zile.
Dacă nici una dintre persoanele menționate mai sus nu își manifestă intentia de cumpărare, Primăria eliberează o adeverință ca vânzarea este liberă.
Deci de principiu durează cel puțin o lună.
Apoi restul documentelor de la Primărie se obtin mai repede.
Si evident, vânzătorul trebuie să aibă acte de proprietate și documentația cadastrala.
Mai am o nelamurire...Parcela este situata langa o padure si as vrea sa stiu la ce distanta minima pot construi o casa? am restictii ? din ce stiu.. nu ai voie sa construiesti casa la mai putin de 8m de orice stalp de curent electric, dar cu privire la padure nu cunosc si as vrea sa stiu.
Distanta minima intre o construcție și notarul vecin este de 60 cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am o situație.... părinții mei vor sa vândă un ... Danut Marius Danut Marius Buna seara Am o situație.... Părinții mei vor sa vândă un pamant(cu toate actele in regula)....dar cumpărătorul spune ceva despre PREEMTIUNE si vrea ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan divka divka doresc sa cumpar un teren extravilan intr-o comuna,m-am inteles cu proprietarul,si as dori sa stiu ce pasi legali sunt de urmat.Am auzit de ceva drept de ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de ... (vezi toată discuția)