avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce fel de tara e asta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce fel de tara e asta?

Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa plateasca impozit o luna. De asemenea, la Politie mi se pretinde sa aduc un act care sa demonstreze cum a fost masina adusa in tara, pe roti sau platforma!!!
Nu se poate introduce o actiune in justitie, pe cale de ordonanta presedintiala, pe obligatia de a face?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
emil6702, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 10:03, 8 Iulie 2014
E destul de clar zic eu...
emil6702 a scris:

Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa plateasca impozit o luna.


Totul se rezolva simplu prin bunavointa vanzatorului care isi poate rupe intre 5 minute si 6 ore (in functie de cat de lunga e coada) pentru a se prezenta la primarie ca sa radieze masina de pe numele lui. Fara fiscalul fostului proprietar, nu puteti trece masina pe numele dvs. Sa nu mai spun ca nici nu aveti cum circula cu o masina neinmatriculata (insa nu e cazul, la RAR ati fost deci nu aveti nevoie de ea).
Va sugerez sa nu umblati cu fals in acte, va riscati pielea pentru nimic. La urma urmei era de datoria vanzatorului sa o treaca pe numele lui la primarie.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
savysb, utilizator
Nu am inteles care e problema concretata.
Ce vor de fapt?

E furata masina sau nu?
Acesta este lucrul esential.
Pai daca era furata nu-mi dadeau certificat de autenticitate. Problemele sunt stupizii din Romania care isi bat joc de cetatenii cinstiti.
Birocratia e de regula cea care ne omoara tot cheful insa trebuie sa o parcugem pentru ca "asa e legea".

In momentul in care masina a intrat in tara (pe rotile proprii, pe trailer, in poseta, etc) trebuie declarata de cel care o detine la fisc/primarie, pentru a fi luata in evidenta pentru impozitare. Cel care ti-a vandut masina tie a cumparat-o pe baza unui contract. Intre tine si el exista un contract. El trebuie sa-ti dea tie un certificat fiscal (care atesta ca are impozitul platit, ca nu are amenzi sau alte dari la stat neachitate). Fara acel fiscal de la el, NU ai cum sa inmatriculezi masina pe numele tau.
Daca era intre tine si proprietarul din strainatate contractul, era problema mai simpla. Banui ca cel care ti-a vandut masina are fie amenzi fie impozite neplatite de nu ti-a oferit fiscal. Fara ala NU se cumpara o masina, oricat de bine ar arata si oricat de dotata ar fi.

La politie poti da o declaratie pe proprie raspundere ca masina a intrat in tara pe rotile ei sau cum a intrat, mai ales daca ai numerele vechi.

Suntem intr-adevar victime ale birocratiei, insa in cazul tau exista niste lipsuri si nu te poti considera victima. Era de datoria ta sa te asiguri ca masina e cu acte in regula si e de datoria ta sa rectifici asta acum.
ce va pot spune din auzite...este urmatoarea varianta...pt ca aveti toate actele (mai putin doc de la vanzator din partea primariei) puteti face mai multe contracte de V-C cu cativa prieteni..veri..rude...neamuri....vanzari fictive...pt ca la final "vanzatorul" care o sa va vanda masina va fi "curat" fara problem..si o sa primiti acel doc "fiscalul fostului proprietar"..

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)