avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce fel de tara e asta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce fel de tara e asta?

Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa plateasca impozit o luna. De asemenea, la Politie mi se pretinde sa aduc un act care sa demonstreze cum a fost masina adusa in tara, pe roti sau platforma!!!
Nu se poate introduce o actiune in justitie, pe cale de ordonanta presedintiala, pe obligatia de a face?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
emil6702, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 10:03, 8 Iulie 2014
Dupa raspunsul dvs, chiar are un sens titlul topicului...
petre32 a scris:

ce va pot spune din auzite...este urmatoarea varianta...pt ca aveti toate actele (mai putin doc de la vanzator din partea primariei) puteti face mai multe contracte de V-C cu cativa prieteni..veri..rude...neamuri....vanzari fictive...pt ca la final "vanzatorul" care o sa va vanda masina va fi "curat" fara problem..si o sa primiti acel doc "fiscalul fostului proprietar"..


Asta pentru ca ultimul cumparator sa poata inmarticula masina fara probleme. Problema platii impozitului ramane insa in picioare. Toti proprietarii trebuie sa plateasca impozit, asa e la noi (avem impozite si pe balti si stalpi).

Emil nu o sa poata inmatricula masina din lipsa actelor de la dosar, la asta se rezuma totul.
Emil nu o sa poata inmatricula masina din lipsa actelor de la dosar, la asta se rezuma totul.

Ba am toate actele, dar nu suport sa ma bage pe mine la mijloc unde nu am problema eu. Impozitul pe o luna as putea sa-l achit eu, ca nu-i mult, dar trebuie sa vin cu fostul proprietar. Si ce problema am eu cum a fost adusa masina, a fost inmatriculata provizotiu. Si in fine, in Germania in 15 min. ai toate documentele.
Emil, vorbesti despre o tara civilizata :)
Impozitul se achita in nume propriu, cu buletinul in mana.
Cred ca tre' sa o vinzi cuiva si sa o cumperi din nou, totul in aceeasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)