avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna ziua,
Au fost facute concedieri si unii dintre angajati mai au concediu. De ex. un angajat are de luat 16 zile concediu din 20 de preaviz. E posibil? Deasemenea, va rog sa imi spuneti care este textul de lege care da salariatului dreptul la 5 zile libere in perioada de preaviz pentru a-si cauta de lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 4 Iulie 2014
1. Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. Prin urmare, pe durata preavizului se poate lua CO.

2. Nu exista niciun text de lege care sa prevada ceea ce afirmati dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz roox_me roox_me Buna seara, Am o nelamurire. mi-am depus demisia astazi..preavizul este de 20 de zile. Eu lucrez o saptamana schimbul 1 cu 6,5 ore pe zi si schimbul 2 cu 5.5 ... (vezi toată discuția)
Referitor demisie dana.iorga dana.iorga am depus cererea de CO in perioada preavizului.va rog sa-mi spuneti daca zilele de CO prelungesc perioada de preaviz ( asa cum mi s-a spus de la resurse umane ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 1. in cazul in care am o indicatie terapeutica ... SANTIER SANTIER Concediu medical 1. In cazul in care am o indicatie terapeutica de terapie hiperbara, si apelez la o clinica privata (fara contract cu CNAS), pot beneficia ... (vezi toată discuția)