avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical 1. In cazul in care am o indicatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical 1. In cazul in care am o indicatie terapeutica ...

Concediu medical

1. In cazul in care am o indicatie terapeutica de terapie hiperbara, si apelez la o clinica privata (fara contract cu CNAS), pot beneficia de concediu medical (sunt angajat cu CIM) ?

2. Pe perioada previzului (dat de angajator) imi pot lua concediu de odihna? De asemeni, pot lucra 1/2 din timpul zilnic de lucru, restul sa-l folosesc pt. a cauta altceva?

3. In cazul in care eu dau preaviz companiei, imi pot lua concediu de odihna?

4. Dar medical?

Desi pe perioada prezvizului, CIM continua sa isi produca toate efectele (deci si tipurile de concedii)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 09:55, 21 Ianuarie 2024
1. Pe perioada previzului , concediere, demisie, se poate beneficia de concediul de odihna.

2. Pe perioada previzului , concediere, demisie, se poate beneficia de concediul medical, situatie in acre durata preavizului se prelungeste cu durata concediului medical.
1. Concediul de odihna, in cazul demisiei, nu suspenda perioada de preaviz.
Inteleg bine?
2. Ce se intampla daca angajatorul nu accepta CO?
3. Are vreo obligatie in acest sens, sau nu il poate accepta abuziv (sunt cunoscute cazuri in care afirma ca are
nevoie ca preavizul sa fie prin prezenta efectiva, insa CIM isi produce toate efectele, deci si CO).

Multumesc pana aici de raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. da, CO nu suspenda preavizul .

2. nu-l aproba, mergeti la munca

3. da, il poate refuza .. de exemplu, daca nu este programat in acea perioada

Nu mai citati raspunsurile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca in perioada de preaviz (data de mine) doresc sa iau CO, angajatorul il poate refuza?

Ce alta optiune ar mai fi daca doresc CO, in perioada de preaviz si angajatorul nu este de acord?

Multumesc!
Da, il poate refuza .. de exemplu, daca nu este programat in acea perioada.

Alta optiune ar fi concediu fara plata , dara fara suspendarea c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediu in timpul preavizului de demisie vladalexgeorge vladalexgeorge buna. am o intrebare. pot sa imi concediu de odihna sau medical in perioada cand sunt in preavizul dat de mine la demisie. eu am 15 zile peavizul. stsu mai ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)