avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datoriile asociatiei de proprietari poate reprezenta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datoriile asociatiei de proprietari poate reprezenta viciu ascuns?

Buna ziua,
In luna mai 2014, am cumparat un apartament cu doua camere intr-un bloc din 1965, prin prima casa.
Apartamentul este intr-un bloc cu 13 scari fiind intr-o asociatie de proprietari care cuprinde in total 15 scari.
Contractul de vanzare cumparare l-am incheiat in 13 mai, cu eliberare la 1 iunie, dar eliberarea s-a facut abia la 20 iunie.
In data de 26 iunie, din cauza datoriilor pe care le are la RADET, asociatia a fost deconectata de la apa calda.
Pot sa consider acest lucru ca fiind viciu ascuns? Daca da, pot sa cer anularea contractului pentru acest viciu? In caz de anulare si plata inapoi a banilor, as putea obtine si anularea creditului?
Va multumesc

Later Edit:
Datoriile totale ale asociatiei nu sunt afisate pe scara blocului.
Pe scara pe care se afla apartamentul nu sunt datorii mari(este doar o restanta de 1 000 de lei cea mai mare datorie).
Datoriile mari sunt la alte scari, din cauza lor s-a taiat apa (datoria totala a asociatiei este de 2 miliarde de lei vechi)
La data semnarii contractului nu erau afise de atentionare de deconectare.
Proprietarul de la care am luat nu avea nici un fel de datorie, am si adeverinta atasata la contract.
Imobilul este ipotecat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
mihai_olaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:39, 4 Iulie 2014
Era obligatia dv ca viitor proprietar ,ca anterior incheierii formalitatilor necesare achizitionarii apartamentului,sa va interesati temeinic de situatia asociatiei de proprietari
Asociatia de proprietari,poate solutiona situatia cu care se confrunta,daca presedintele de asociatie stapaneste procedura care se uziteaza in astfel de situatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)
Debransare radet ilione ilione Este obligatoriu proiectul de debransare RADET in conditiile in care blocul a fost debransat pentru neplata facturilor la 1 martie ? Exista o lege sau un ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)