Buna ziua,
De ceva timp am o problema cu o vecina din satul bunicilor mei(unde am domiciliul) care nu conteneste prin a vorbi foarte mult si fals atat despre mine cat si despre majoritatea oamenilor ce nu-i sunt pe plac ! E cunoscuta ptr modul ei de a fi,o barfitoare in toata regula de altfel!
Mentionez ca eu nu am mai stat de mult timp aici in sat,fiind angajat 8ani in Bucuresti,apoi am revenit aici cateva luni,dupa care mi-am incercat norocul in Germania,revenind inapoi dupa un semiesec,acum incerc sa imi construiesc un magazin online,in general sunt ocupat mai tot timpul zilei,reusesc sa ma relaxez cu cateva sedinte foto(sunt pasionat de fotografie) iar aici am destula materie,in felul asta mi-am facut un prieten aici,care la fel ca mine e si el pasionat de fotografie si bananaim amandoi pe dealuri,prin paduri sa surprindem natura,animalele,pasarile...etc ! Toate bune pana acum,dar de acum incepe circul,ca respectivei "doamne" i se pare ceva anormal si incepe barfa,s-a dus chiar la bunica mea(intr-un loc public unde erau mai multe persoane care au auzit aceste vorbe) cum ca noi mergem sa furam nu stiu ce,ca ne-a vazut ea cu rucsacul in spate(aparatul foto+acumulatorii de rezerva+blitul+o sticla cu apa...etc) si pe prietenul meu cu un "ciomag" (trepiedul + aparatul lui si accesoriile) .
La tara aceste vorbe afecteaza repede si lumea le intelege eronat,poate chiar le crede ! Acum e vorba ca noua ne-a stricat imaginea,lumea e posibil sa ne trateze ca atare(niste hoti care umbla pe dealuri de nebuni cu rucsacul in spate) !
Eu ma simt jignit si trebuie sa iau masuri impotriva ei,nu as vrea sa continue in modul acesta cat timp voi fi prezent in sat,sa se uite lumea la mine ca la infractori !
Ce pasi legali ar trebui sa urmez ptr a linisti aceasta "doamna" ? Sa fac o reclamatie la politie ? Sa merg la judecatorie sa... ? Chiar nu ma pricep si am cautat raspunsuri pe internet,dar cuatarile nu au dat rezultate pozitive !
P.S. nu stiu daca e de folos dar ea nu vorbeste cu nimeni din sat,in sensul ca e certata cu toata lumea si toti o stiu de "mahalagioaica",gaseste conflicte la fiecare pas si cu fiecare persoana care i se pare "altfel" !
Pai daca nu vorbeste cu nimeni din sat "ca e certata cu toata lumea",de ce va faceti.dvs griji pentru ceea ce spune?
Daca va vedeti de treaba,ignorand-o,oamenii ,respectiv cele cateva batrane care o asculta,exceptand "restul satului",se vor convinge ca spune lucruri neadevarate mai ales daca nu vor disprea lucruri din sat .
Ati putea deschide o expozitie foto la Caminul Cultural,poate isi mai umple timpul cu ceva frumos,in afara de coltul gardului si banca de pe prispa! :)
Interesanta abordare,in schimb eu sunt o persoana simpla,ce nu-i place ca imaginea sa-i fie denigrata de oameni fara ocupatie ! Probabil e momentul ca cineva sa o taxeze si sa o invete bunele maniere,chiar si la o varsta inaintata ! Lasand lucrurile asa nu fac altceva decat sa o incurajez,lasandu-i timp sa se gandeasca la urmatoarele barfe care pot fi de alta natura,mai grava de ce nu ? Poate maine-poimaine ma transforma in vreun criminal cautat de interpol !
Multumesc !
Puteti formula o actiune in instanta si cum legea zice ca se poate face, anterior, mediere, eu cred ca persoana se va speria (daca ii cereti niste daune) si va inceta. La mediere puteti renunta la daune.
In general daca reactionam la rautatile unora, atragem reactii si mai violente.
Eu cred ca aceasta femeie are nevoie de atentie, sa vorbeasca cu cineva, banuiesc ca e singura si-i e urat. Poate n-ar fi rau sa stati de vorba cu ea, asa relaxat, sa vada ca nu sunteti asa cum imprastie vorba.....Poate daca din excursii ii aduceti ceva mere, pere, cirese, isi schimba opinia si incepe sa va laude.... Asa v-ar conveni?
Stiti vorba "Gura lumii sloboda" nu veti reusi s-o inchideti. Poate dupa ce o amenintati cu judecata, vor incepe si altii sa va barfeasca....Cred ca o discutie calma si relaxata despre orice va ajuta mai mult decat o amenintare.