avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere la revenirea din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere la revenirea din CCC

In data de 29 iulie imi expira CCC pana la varsta de 2 ani, urmand sa-mi reiau activitatea in cadrul societatii, ca urmare mi-am depus cererea de revenire, dar am fost anuntata ca postul meu va fi desfiintat si voi fi concediata pe baza art.65/1

Intrebarea mea este daca as putea invoca art.25 din OUG 111/2010 anume ca salariata nu poate fi concediata pe o perioada de pana la 6 luni de la data revenirii definitive din CCC ( mentionand ca este primul copil)??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 5 Iulie 2014
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului dvs.
in situatia in care vor ignora mai sus amintita ogbligatie ce pot face? sesizez ITM-ul? sau atac decizia de concediere in instanta?
Decizia de concediere se ataca in instanta si nu la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere salariata croberta croberta Cat timp nu se poate concedia o persoana care a revenit din crestere copil ? (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din cic TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Suntem o societate in reorganizare. Administratorul judiciar ne-a instiintat ca trebuie sa reducem din angajati. Avem o colega care se afla in CIC pana la data ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic abbyhobincu abbyhobincu Buna ziua , Am o nelamurire si sper sa gasesc raspuns la dumneavoastra. In anul 2011 am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata . Ulterior , am primit o ... (vezi toată discuția)